Бульон. Съвети и тайни

„Бульон Бульон с максимум прозрачен

Знаете ли как да готвите бульон ? Говеждо, зеленчуково, пиле, риба. Общи правила, съвети и тайни от готвача гуру за мнозина ще бъде гастрономично откритие. Изглежда не е нищо трудно, но какъв резултат! И вкусно, и прозрачно, и полезно!

Максимална прозрачност

Изплакнете добре съставките със студена вода. Изсипете месо, риба или зеленчуци, така че водата едва покрива съдържанието. След което включете среден (!) огън, оставете бульона да заври, като не забравяте почистете пяната. Щом водата заври, веднага намалете до минимум пламък. Хвърлете няколко кубчета лед. Останалите “острови” от пяна отнеси го. Опитайте се да запазите съдържанието „да не кипи“. Отгоре вода.

Не сол и черен пипер, не разбърквайте (ако не е предвидено тази рецепта). Прецедете, като премахнете мазнините. Неясен? Запалете течността яйчен белтък.

Смесете 2-3 протеина със 100 мл бульон (охладен), добавете 100 мл гореща, разбърква се и се изсипва в общ тиган. Протеинът ще започне комбинирайте с частици, правейки течността мътна. Изсипете “сива” маса и ще получите прозрачното си вкусно бульон.

Зеленчуков бульон. Съвети и трикове зеленчуков бульон

Препоръчваме ви да обърнете специално внимание на тайните за готвене. зеленчукови бульони за хора на гладно.

Какви зеленчуци е по-добре да използвате за зеленчуков бульон?

Това са стръкове целина, моркови, лук, стръкове (не листа!) магданоз. За цвят можете да поставите няколко домата. Зеленчуците са по-добри запържете малко в растително масло. Като ароматизатор използвайте малко букет гарни (френска подправка за супи).

прозрачен месен бульонТайни за говеждо месо бульона

За да направите бульона богат на кафяв цвят, много концентрирани, говеждите кости трябва да бъдат пържени преди готвене. И не просто така, но за дълго време, на слаб огън, във фурната. за какво от това? След това, на базата на кафяво, колкото е възможно по-наситен бульон за приготвяне на сосове.

Рибен бульон. Съвети и трикове рибен прозрачен бульон

Има италиански сладък трик, с който се запасява риба или сосът може да се направи вкусно ароматен. Не изхвърляйте черупки от скариди. Те трябва да бъдат замразени и едва след това добавени към супа за миризмата. Разбира се, в готовото ястие не оставяйте трябва да.

Булионни кубчета

Вече разказахме как да направите месо на прах за в бъдеще. сега дайте няколко съвета как да направите замразени кубчета. Веднага бъдете предупредени. Не се опитвайте да замразявате зеленчуков и рибен бульон. Нищо добро няма да се получи от това. Но пилешко, говеждо – моля. Съхранявайте ги отделно един от друг.

Вкусни идеи

Класическият комплект “гарни” е чифт стръкове сух магданоз, малко мащерка и дафинов лист. Повече за подправките и подправки можете да прочетете тук в статията „подправки и подправки. ”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: