Как да готвя свински джолан

Как да готвя свински джолан

В момента в Чехия или Германия стана много популярен свински джолан, но у нас не са забравили за него. в основата си такова ястие обикновено се приготвя през зимата, дори е равномерно започва да навлиза в традиция до известна степен. Студено е през зимата и дръжка се отнася до горещ продукт, от който се нуждаят всички мъж, и освен това, тя е с мазнини

Всъщност, ако погледнете, свинският джолан се приготвя лесно и не за дълго, няма абсолютно нищо сложно в това. Но проблемът може да бъде, че няма нищо сложно за опитна домакиня, но неопитен може да развали месото, така че да се окаже, че не е сочен, и парче сухо и твърдо месо, което дори не можете да ядете.

Кокалчето е различна свинска шунка, а именно долната му част. За да подготвите хвоста, ще ви е необходим гръб шунка. Тя е по-подходяща за този вид храна. Отпред добре е да готвите желирано месо или можете да готвите супата. В задната шунка има много повече месо, отколкото в предната част, така че той е по-подходящ.

Те продават шунка в почти всякаква форма в магазините: поне сурови, дори варени, дори пушени. Има много опции. Преди да пристъпите към изпичането на дръжката, ще трябва да се вари с различни зеленчуци в един тиган. Ще достави повече удоволствие. аромат, а също така го правят в крайна сметка много сочен. месо ще изглежда много по-нежно, отколкото ако веднага хвърля се във фурната. Когато веднага, без да кипне неопитни домакини започнете да печете този продукт, той става под формата на груб и не сочно месо. По принцип дори и на дръжката има метод за готвене доста строг, но можете да включите фантазията и да го сготвите по различни начини.

C56a68340e38589d275d1420e6aa4b03

Когато заври, можете не само да добавяте зеленчуци, но и в допълнение към тях подходящи са и специални билки с подправки, каквото и да било какво може да си пожелае душата Всеки има нужда от различно аромат, а вкусът е различен за всеки. Следователно няма нужда да се страхувате да фантазирам. След като заври клечката, можете веднага изпрати във фурната, но тук отново, за любител. Може и мариновайте го по различни начини и преди това с различни подправки пекат.

За печене можете да добавите към ястието всичко, което имате харесвам. Не забравяйте да го намажете със сос и, разбира се, по-дебел. Благодарение на това ароматът ще бъде по-силно изразен. Е, отново, както при варенето, можете да добавите зеленчуци при печене билки и можете да ги добавите и повече, не бива да съжалявате. Ястието ще бъде много ароматно. Освен това трябва да се отбележи, че не е така можете да изпечете само цялото, но можете и да готвите от дръжката огромен брой различни ястия. Можете да готвите супа с вече сварена дръжка, ще се окаже много вкусна и ароматна. Също и нея може да се задушава с различни зеленчуци. Всички картофи се запържват и знайте, че това изобщо не е трудно, така че можете също да го запържите опашка. И разбира се, най-приятното ястие е печенето на свинско месо кокалче в тенджера и не само го печете, но и добавете към него гъби. Това е много вкусно ястие, което обаче е много рядко. по някаква причина готвят.

В никакъв случай не трябва да сдържате въображението си кога готвене на ястие като шкембе. Трябва да опитам всичко възможното, което ви идва само на ум.

На първо място, преди да отидете и да си купите свински шал, трябва да разберете кое ястие ще направите да готвя. Много зависи от това. Ако планирате да готвите супа от свинско месо или аспик, тогава в този случай не може без челна шунка. Всъщност в предната шунка много месо, но плюсът е, че все още има много добро качества. Пушената дръжка може да се използва, ако реши да сготви супа с грах. Е, или можете да го задушите с различни зеленчуци, а най-добре е да се задушава със зеле. Такова ястие ще бъде толкова вкусен, че не можеш просто да го вземеш и да го забравиш вкусът. Но ако решите да изпечете шкембето във фурната, тогава предната част вече не е подходящ. Имам нужда от един гръб, има много повече месо на него, за вторият курс е идеален. Затова не се бъркайте за готвене на първото ястие се нуждаете от предна шунка, а за второто – задната.

2 29

Когато купувате клечка, трябва да погледнете как изглежда. Външният й вид е от голямо значение. Но освен гледката не си струва забравете за миризмата. На кожата не трябва да има нищо, би трябвало да е бял, без петна и неравности. Ако има петна по кожата, тогава може да бъде развален или просто стар.

В месото също не трябва да има нищо излишно, освен мазнини междинни слоеве, също трябва да е умерено гъста. Ако месо ронливо, тогава това вече не е качествено месо, ако напротив също плътна, тогава към нея се добави нещо лошо. плътност не е трудно да проверите, просто трябва да натиснете леко пръст, месото ще се измие, но докато го освободите, то ще се върне в това положение, в който беше преди щракване.

Следата от натискане също ще изчезне веднага. Това предполага това месото е много висококачествено и можете да го купите. Ако деформацията след натискане не се върна в желаната позиция, тогава далеч нискокачествен болт. Разбира се, може да не се развали, но така или иначе, не първата свежест, някъде много лежеше и то много дълго време. Необходимо е да се обърне внимание на цвета на месото с мазнини. ако месото е тъмно, а мастните отделения имат ярко жълт нюанс прасето беше далеч на средна възраст.

Следователно приемането на такова месо също не си струва, кокалчето също ще се окаже суха и по-скоро безвкусна. Един добър конец може да работи само от младо и качествено месо. Е и разбира се не забравяйте за миризмата, това е и основният фактор, поради който можете изберете добро месо. Прясното месо мирише много добре, дори усеща се сладка миризма. Ако мирише на някаква киселина, или дори гниене, а след това веднага напред, такова месо е ясно развалено. Може дори да мирише на амоняк, това също предполага месото най-вероятно беше развалено и обработено с химикал състав, за да обезсърчи миризмата на развален. Такова месо дори отрова за дълго, така че в никакъв случай не трябва да я приемате.

4 30

За да започнете да готвите, трябва да похарчите няколко предварителни процедури. Първо трябва да задържите кокалчето над огън, за да изгори кожата, след което ще трябва да се изстърже с нож и изплакнете обилно. Кожата трябва да е много добра обработена. След такава обработка вече можете да направите всичко с нея. нищо. Готова е за готвене. Можете да й придадете мекота повече, но със сигурност не е необходимо, но по желание на домакинята. Просто трябва да изсипете мляко в купата и да сложите това шунка. В млякото трябва да е двойка, три часа и за предпочитане на място, където е доста готино. Тогава месото ще бъде много по-мек и между другото, дори ще бъде по-вкусен след готвене. След млякото също трябва да се измие и изсуши малко.

След всичко направено на кокалчето си струва сол като вас трябва да добавите подправка, добре, и всичко останало. След това следва сложете в съд с вода. Водата ще трябва да се нагрее, така че тя заври. Преди това ще трябва да се сложи кокалчето от водата, и когато празната вода започне да кипи, ще трябва да се сложи обратно. Е, тогава ще трябва да добавите там цял лук Не забравяйте, че трябва да се почисти. Е и все пак нарежете целината наполовина, или по-скоро стеблото му, а също и в тигана остави го. Тогава водата трябва да заври отново, огънят ще има нужда изберете средно ниво и за един час трябва да се готви така. след часа готвене трябва да изключи огъня, кокалчето не трябва да се сваля веднага, тя трябва да е в бульона си, поне тя трябва да изстине там. Необходимо е да го охладите, не е необходимо напълно студено, но горещо така или иначе фурната не може да бъде веднага. Тя трябва да се отдалечи от готвене във вода.

D07e94626adcee605567d45f3e320aaa

След като изстине, можете да го поставите върху лист за печене и не се колебайте да изпратите във фурната. Е, разбира се, изпратете го и във фурната не е суха. Просто преминете от тиган в тиган малко ще бъде. Ще ви трябват подправки, различни зеленчуци и най-важното – това сос, с помощта на който после се пече кокалчето. Без сос тя това е просто, че може да изгори всичко. Ами изгори или не, тук със сигурност Не можете да кажете, но ястието ще се обърка – това е факт. Фурната трябва да се нагрява до температура 200 градуса. Тогава ще е необходимо поставете дръжката там и печете около час. След което те смазват шината със специален сос и отново се изпраща за печене, което трябва да продължи около 15 минути, тогава вече ще бъде готов.

След като може спокойно да се сервира, разбира се първоначално се охлажда леко. Ястието е готово и можете се прилагат за храна. След готвене също ще е възможно добавете малко подправки, добре, разбира се всичко е по ваш вкус. Може и не добавяйте допълнителни подправки, това не е специално съставка. Всички ще са доволни от такова ястие, особено ако е така сервира се в зимна вечер. Нищо чудно, че все още свинско шина се нарича зимно ястие.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: