Как да си направим сирене фета у дома

Най-вкусното сирене фета Най-вкусното сирене фета

Нашите съвети и тайни винаги са вкусни и най-важното – полезни. за здраве. Например, знаете как да си направите сирене фета у дома условия? И ние знаем, и учим. Вашите основни ястия на Великден седмица ще допълни домашно сирене фета. И ще остане в менюто завинаги.

Домашно сирене фета. Как сами да си приготвите сирене?

Рецептата за домашно сирене фета се счита за най-лесната. За начинаещи “производителите на сирене” е супер награда, поне за желанието да изненадате дома сирене от собствена подготовка. Ще успеете! Иняма да отнеме нищо – 2 часа проста суматоха кухнята и три дни за готвене, тоест ивица.

Съвет: Купете пепсин. Това е ензим за сирене, без което няма да направите сирене В крайна сметка, в основата “приготвяне на сирене” е принципът на коагулация на млякото. И това сирище ензим (пепсин) може или в обикновена аптека, или ветеринар. аптека (на прах) купувайте или поръчайте онлайн. Сега с този проблем не. Опаковки в 1 gr. достатъчно за почти 100 литра мляко, така че за три литра мляко на прах трябва буквално малко (на връх на ножа) – това е 0,08гр.

За да направим домашно сирене за вас ще трябва:

  • Мляко (само натурално и само “сурово”) – около 3 л.
  • Пепсин – 0,008гр.
  • Сол (вземете фино смилане “Екстра” – на вкус. Има любовници осолено сирене фета, а има съмишленици на почти прясно продукт.

Можете да приготвите домашно сирене фета така:

Налейте мляко (за предпочитане в емайлирани съдове) и малко загрейте. Тогава тя трябва да се премине през млечна пяна. Гурутата от приготвянето на сирене казват, че температурата трябва да бъде 36-40 °. Ако няма термометър и просто така, за добро, използвайте тайната на „бабите“.

Тайната: топлинно мляко до температура, докато “издържа на ръката.” Ако преекспонирате, сиренето ще стане по-трудно, но ще е като каучук.

Свалете от котлона и, като бъркате непрекъснато млякото, добавете пепсин. Разбъркайте отново и оставете да престои четиридесет минути в кухнята. Без да се премахва никъде.

Ще видите съсирек. Нарежете го с нож на малки пръчици. Оставете да легне за около 15 мин. След това “разбийте” старателно и омесете маса. Трябва да си набавите много суроватка, така или иначе – повече от куп. Да, сиренето ще е само 300 грама. Но това е така натурален продукт, без неясни добавки.

Поставете бъдещото сирене фета върху тензух в гевгир, сол, разбъркайте, увийте потта с марля и изстискайте нещо за час. Превръщайте периодично.

Извадете тензуха и потопете сиренето фета в 20% солен разтвор. Поставете всичко в хладилника за три дни. Ако държите по-дълго, яжте риск от горчивина. Не позволявайте това.

Вкусни идеи

Съвет: сварете суроватката и я използвайте като съставка тесто, маски за лице.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: