Лаврак на скара

На скара лаврак с мед Морски бас с мед на скара

Печенето на скара е чудесен метод за готвене на лаврак. Какво хвана, после яде. Така казват норвежките рибари. Ястие – лаврак на скара с мед, споделен с нас туристи, любители на риболовни турове, които са толкова популярни в Скандинавия. Можете да изпечете красив мъж на пикник или у дома.

Морски бас на скара с мед

Риболовният трик казва: подредени с алкохол? ям мазна риба. Махмурлукът няма да е дълъг! Диетолозите обясняват това фактът, че в лаврак има много ненаситени мастни киселини, витамини Е и D. Комплексът от комунални услуги се бори с цялата строгост след празничната сутрин.

За да печете лаврак на скара ще трябва:

  • Костур (среден размер) – 2 риби.
  • Морска сол на вкусът.
  • Мед – 1 супена лъжица

За соса:

  • Винен оцет – 2 супени лъжици
  • Горчица (по-добре Дижон, деликатна) – 1 супена лъжица.
  • Маслена ръжда. (зехтинът е по-добър) – 100мл.
  • Мед – 1 ч.л.

По-добре е да готвите риба в кантар. Няма нужда да се забърквате с почистването. Освен това е много лесно да се премахне след печене.

Пригответе костур на лаврак на скара с мед възможно е така:

Почистете вътрешностите на костур и ги разтрийте със смес от сол, черен пипер и мед. Просто не прекалявайте със сладостта. Скъпа трябва подправям Поставете магданоз в корема. мога сънувайте с други билки: копър, килантро. Оставете на 30 минути за мариноване. През това време ароматът на билки се смесва с мед и накисва риба вътре.

Сложете рибата на скара и в зависимост от топлината печете върху въглищата. Ако фурна с грил работи, тогава регулирайте височината на скарата. Обикновено 10-15 минути печене са достатъчни всяка страна.

Сос от норвежки морски бас

Смесете и енергично бийте зехтин с винен оцет, мед и горчица. Но има една тънкост. Рецептата е по-добра използвайте френски оцет. Вкусът на тази подправка е естрагон. Нищо не е по-лесно! Добавете малко към оцета клонки естрагон.

Вкусни идеи

Няма горчица Дижон – няма значение, можете да готвите други сосове. Например, френският сос от горчица Gourmania също е деликатен вкус. Идеята за мариноване на риба вътре с подправки и билки не е нова. Вижте как известната пъстърва и сланина се прави на огън Хемингуей.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: