Ориз басмати с цвекло

Ориз ориз от цвекло Ориз басмати с цвекло

Оризът ориз е различен от всичките си „роднини“ по това, че го по-ароматен, по-наситен с микроелементи и витамини. Към това същото, тя се счита за най-скъпата. Басмати Задължително поръчката се съхранява най-малко една година, преди да бъде изпратена до продажба. При готвене става малко по-дълго и на вкус по-приятно.

Необичайна рецепта за басмати

Искаме да споделим с вас една прекрасна рецепта за готвене. Басмати Райс. Тайната се крие във факта, че ще го приготвим зеленчуци и ядки, така че за тези, които внимателно следят своите фигура, това ястие ще бъде малко висококалорично. Но все пак Определено трябва да го опитате, просто не е нужно също включи се.

За да удари цялото семейство соя с необичайно оризово ястие Басмати, трябва да:

  • 1 чаша басмати
  • 80 грама варено и нарязано на кубчета цвекло (тази който обикновено се поставя във винегрет)
  • Нарязан лук (ако е голям, тогава 1 глава лук, ако е малък, тогава можете да вземете 2-3 лука)
  • Препечени бадеми около 4 с.л.
  • 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
  • Зеленчуков бульон 1,5-2 чаши
  • Щипка сол

Както виждате, не се нуждаете от изкушения в съставките, всичко е лесно и просто. Основното е да следвате правилно рецептата готвене на ориз и тогава вашето ястие рискува дори да стане корона. Повярвайте ми, всички домакинства ще го оценят.

Готвене на басмати от цвекло

Е, сега директно ще пристъпим към процеса на готвене Басмати с цвекло. В дълбока тенджера трябва да сварите нашата зеленчуков бульон. Докато кипне, загрейте в тиган с дебели стени зехтин, изпратете го предварително нарязан лук и се запържва, докато стане златен. Но се уверете, че лукът не гори – тогава си оризът ще се окаже горчив и не вкусен.

Когато лукът започне да придобива златист цвят, трябва да изпращаме нашия ориз басмати и като разбъркваме, пържим малко. Само няколко минути по-късно изпращаме бадеми цвекло, което предварително нарязваме на кубчета. отново разбъркайте добре и оставете всички съставки да се изпържат малко, няколко минути, не повече.

На следващо място, вземете нашия варен бульон и ги напълнете с всичко, което прецежда се в тиган: ориз, цвекло, лук и бадеми. Щипка със сол сол, разбъркайте отново много добре. Не бъдете мързеливи, защото е така гарантирайте, че оризът ще се окаже такъв, какъвто трябва да бъде резултатът.

Покриваме нашето все още полуготово ястие с капак и готвим нататък бавен огън за 20 минути. След определеното време оризът може да се разложи върху чинии и сервирайте. Ако желаете, можете да го поръсите копър, за да придаде ярък акцент и аромат.

Вкусни идеи

Ако обичате оризови ястия, тогава вероятно трябва опитайте оригиналната рецепта за пилаф от кафяв ориз, която се приготвя може лесно и просто в бавната готварска печка. Както и оригиналното ризото с морски дарове. Невероятно вкусно!

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: