Салата от коприва

Лятна зелена салата Лятна зелена салата

С настъпването на лятото искам витамини и други. Предлагам на конкурс полезна и вкусна рецепта – салата от коприва. В компания с младите листа от коприва ядат листа от подорожник, лук, яйца и необичаен пикантен сос от хрян и заквасена сметана. Закуската е гарантирана ще стане летен хит.

Лятна салата “Зелена” от коприва и подорожник

Добро решение за вкус – смес от заквасена сметана с хрян, разбира се, много необичайно Сосът е умерено пикантен, пикантен. Препоръчвам като дресинг за зеленчукови салати.

За да приготвите лятна салата от коприва „Зелена“ и подорожник, ще ви трябва:

  • Пригответе млади листа от коприва – около 50гр.

За да стане по-интересно, ще ви кажа, че копривата оставя се считат за мултивитаминен концентрат. Те имат много каротин различни киселини, витамин К. Дори съдържанието на протеини в растението равен на боб. Ако искате да подобрите състава на кръвта, листата й – първо лекарство.

  • Пригответе младите листа от подорожник – колкото е възможно повече колко и коприва. Ако искате по-нежен вкус, увеличете количеството листа от плантана.

Друг витаминен концентрат. Няма да изброявам богати състава на подоплана. Основното е да знаете, че ястията с негово участие (винегрети, супи, okroshka, салати) подмладяват организма.

  • Червен лук – толкова по-хубав (не зъл) – от порядък 30 грам.
  • Млад копър – малко.
  • Малки краставици – 2бр.
  • Настърган хрян (може да бъде готов) – 1 супена лъжица.
  • Яйцето
  • Заквасена сметана – 2 супени лъжици
  • Малко лимонов сок на вкус.
  • Твърдо сирене – чипс за украса.

Можете спокойно да експериментирате. Обичам да добавям към салатата от коприва и подорожник са малко репичка. Нарязах го почти полупрозрачни половин пръстени. Ако няма подорожник, добавете салата царевица.

Гответе лятна коприва салата “Коприва” и подорожник може да бъде, както следва:

Оставете растенията във вряща вода за минута и половина. давам изтичане на течността. По-нататък все още е по-лесно. Нарежете краставицата като повече като: дълги тънки филийки или обикновени филийки. Яйцето котлет с копър.

Комбинирайте заквасена сметана с хрян, добавете сол на вкус. хвърляне на чоп зелена маса. Ако искате повече киселинност, добавете малко лимонов сок. Сезонна витаминна салата.

Вкусни идеи

Благодаря на автора за такава вкусна и здравословна рецепта за салата. само от коприва, но и подорожник. През лятото искам точно това – лека и неусложнена храна. От себе си искаме да добавим, че листата можете да използвате тези полезни растения във домати okroshka или хладилник с цвекло Оказва се вкусно и здравословно.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: