Шоколадово торти с бадеми с тофи

Най-подходящ за приготвяне на този шоколадов ирис. бадемови сортове маркона. Той е по-нежен, не сух и отличен. смесва се в съответствие с този хрупкав ирис, който не залепва за зъби и там е неговото удоволствие. Гответе карамела от захар, вода, царевичен сироп и масло и в накрая разбъркайте какаото за наситен шоколадов вкус и обеленото от кори от бадеми. Оставете масата да замръзне върху лист за печене и след това разбийте плочката на ириса на парчета. Ще бъде много сладък подарък. Увийте няколко парчета ирис в прозрачни торби и превръзка с красиви панделки. Неправилни парчета ще придаде на вашия ирис вид на ръчно изработени сладкиши, което ще го направи равномерно по-ценни.

Автор на рецептата – Гале Ганд – американец сладкар готвач и съсобственик на ресторант TRU в Чикаго

Фото шоколадов ирис с бадеми Time: 1 час. 25 минути Трудност: средно Количество: 450 гр. Рецептите използват обемни контейнери: 1 чаша (с. л. ) – 240 мл. 3/4 чаша (ст.) – 180 мл. 1/2 чаша (с. Л.) – 120 мл. 1/3 чаша (ст.) – 80 мл. 1/4 чаша (ст.) – 60 мл. 1 супена лъжица (супена лъжица) – 15 мл. 1чаена лъжичка (ч.л.) – 5 мл.

Състав на рецептата:

  • 2 с.л. захар
  • 1/3 чл. вода
  • 3 супени лъжици. л. лек царевичен сироп
  • 340 gr нарязано масло
  • 1/4 чл. какао на прах
  • 1 супена лъжица. цели бланширани бадеми, препечени и едрозърнести кълцано
  • Оборудване: Силиконова постелка за печене; термометър за карамел

Рецепти с подобни съставки: захар, сироп, масло, какаови бадеми

Приготвяне на рецепта:

  1. Покрийте тавата за печене отстрани със силиконова подложка или намажете го щедро с растително масло (или използвайте тежки незалепващ лист за печене).
  2. Изсипете захар в средата на тигана, на стената на който неподвижен термометър за карамел. Налейте вода по стените тиган и изчакайте, докато захарта се намокри. (Можете да прекарайте пръст захар над пръста си, за да давате вода по-бързо Вмъкнете царевичен сироп и добавете смес възпаление. Добавете маслото и вари до карамел загрява до 150 ° C.
  3. Изключете печката и разбъркайте в какаото, след което добавете ядките. бързо изсипете сместа в средата на подготвената тава и я оставете да се разпространи – масата може да не достигне до страните на тигана. Отложете охлажда се на стайна температура, докато ирисът се втвърди. след това ръце (слагам ръкавици, за да не оставя отпечатъци) извадете ириса от тигана и го разбийте на големи парчета. ирис може да се съхранява в продължение на 2 седмици в херметичен контейнер.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: