Запазете заготовките!

„поправяме оправяме домашните

Домашното консервиране обикновено отнема много време и усилия. Затова е особено жалко, ако след известно време заготовките започват да “експлодират”. Но почти винаги тази беда може да бъде за да помогна. Използвайки тайни и съвети, вие може да спести повечето разглезени заготовки.

Запазване на развалена домашна работа

Най-честата причина за повреда на детайлите е тяхната недостатъчност стерилизация.

Например, ако вместо необходимите 20 минути банки варят 5-10 минути, а плодовете не са били достатъчно измити, тогава присъстващите стерилизацията няма да унищожи микроорганизмите. Няколко дни по-късно активността на бактериите ще доведе до отделяне на газове, покритието отделя, консервите, както се казва, набъбват.

Също така причината за повреда може да бъде недостатъчно стегната запушване на кутии. Ако имаше дефекти в капака или гумен пръстен под оказа се, че не е еластичен, тогава съдържанието на кутията взаимодействат с въздуха и детайлът е дефектен. След известно време, обикновено няколко дни, след стерилизация заготовките могат да ферментират и течността ще стане мътна.

Запомнете: проверете качеството на тапа веднага след това ръчен шев.

  • Консервите трябва да бъдат обърнати с главата надолу: ако са течни следователно, детайлът не подлежи на съхранение.
  • Буркана трябва да се отвори, да се покрие с нов капак, да се стерилизира и отново корк.

Също така може да възникне подуване на капачките поради реакцията между съдържанието на кутията и повърхността на капака (ако е калай и небоядисана). И докато съдържанието остава прозрачно, не яжте такива домашни препарати препоръчително.

  • Преди да съхранявате заготовки, трябва да наблюдавате 2-3 седмици.
  • Ако признаците на щети през това време не се почувстват, банки могат да бъдат премахнати на по-подходящо за тях място.

Ако въпреки това се появиха газови мехурчета, тогава са необходими резерви спешно „реанимирам“.

Поправяне на грешки.

Ферментирало сладко или компот.

Появилите се мехурчета в банката показват началото на ферментацията. че за да коригирате ситуацията, трябва да излеете течността в емайлираните съдове, довежда се до кипене и след това се залива с приготвеното стерилизирани банки и се навиват отново.

Този метод обаче е подходящ, ако детайлите не са станали мирише на оцет или алкохол. Ако има миризма, тогава детайлът развален напълно.

Прекомерната пяна на компот или сок може да означава сериозно повреди. Отворете буркана, изсипете съдържанието в тигана, сварете 15 минути. Използвайте сиропа като напитка или съставка за приготвяне на желе или сос.

Ако горният слой компот потъмнее, трябва да отворите консервите, извадете потъмнелите плодове. Банките стерилизират и навиват отново.

От ферментиралото сладко трябва да вземете плодовете, а след това и малко сварете сиропа със захарта (200 г на 1 литър). Сложете в сироп обратно плодове и гответе още 20 минути.

Когато се закваси, при добавяне добавете сода за хляб в размер на 1 / 2-1 чаена лъжичка на 1 кг сладко.

Мътни и ферментирали зеленчуци.

  • Развалените зеленчуци трябва да се поставят в отделна купа, изплакнете физиологичен разтвор (1 g вода 30 g сол) и отново се разстила стерилизирани банки.
  • За да филтрирате разваления пълнеж няколко пъти през плътен тензух, след това заври и изсипете зеленчуците.
  • Ако пълнежът не е достатъчен, гответе пресен и добавете към Зеленчуци. Банките стерилизират и запечатват.
  • Нарушени домати съдържащи препарати (макаронени изделия, картофено пюре, кетчуп) трябва да бъдат коригирани по специален начин.
  • Сложете съдържанието на консервите в тиган, кипнете с добавката захар, сол и оцет (10% от общата маса), подредете на чисто стерилни буркани и навийте на руло.

Заготовки, на повърхността на които се появи плесен, до За съжаление, трябва да го изхвърлите. Обработката няма да помогне, филаментна плесен, невидими за окото, проникват в дълбините и след известно време плесен филм отново се образува на повърхността на домакинството заготовки.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: