Барбекю от картофи

Оригинална рецепта за барбекю картофи с беконОригиналната рецепта за картофи за барбекю с бекон

На почивка винаги идва момент, в който искате да хапнете нещо с необичаен вкус. Моят специалитет е барбекю от картофи! Вижте колко вкусно се оказа. Отколкото не допълнение към месни и рибни ястия! Особено след като кебап от картофи, приготвени с определени подправки и бекон.

Шишчета картофи с адигейска сол и бекон

Не бързайте да вдигате разочаровано – тук не казват нищо специални и не. Всичко е специално в тази рецепта! Като се започне от избор на клубени, търсене на най-добрите подправки и самия процес – нанизващи шишчета от картофи, смесени с уста с вода бекон с месо.

Защо с месо? В крайна сметка, обявени за “картофени шишчета”! И всички защото месото в това ястие служи като спомагателно съставка: импрегнира клубените с мазнини, прави ги особено питателни и апетитен. И колко много забавления получават любителите на крекелите! Хрупкава, с аромат на кавказки подправки – защо не и лека закуска лятна вечер. Следователно, кебап от картофи с адигейска сол, бекон и е любимото ми ястие!

Да ви готвя “картофени шишчета” ще трябва:

  • Картоф (препоръчвам само средния размер на клубените) – 20pcs.

Готвих за голяма тълпа от гости, затова взех 2 пъти повече. Изядоха всички!

  • Мазно свинско – около 500-700гр.

Зависи от вашите предпочитания. В крайна сметка, парче месо ще да лежи между грудки.

  • Адигейска или абхазска сол – около 70гр.
  • Лук (за мариноване на тлъсто свинско).

Ако няма такава подправка, можете да направите следното по следния начин:

Набийте чесъна, разбъркайте със солта, добавете хмела сунели и малко смлян (за предпочитане червен) черен пипер, прах магданоз.

Шишчета, добро настроение и бутилка чачи. Дамите могат не предлагайте “огнена вода”, а червено вино или домашно приготвено Сангрия.

Готвене на кебап от картофи така!

Мариновайте тлъсто свинско с лук. Освен това, стиснете лука така да има повече сок. Без киселина винен оцет трябва да. Не забравяйте, че главната роля играе нейно величество – картофи!

Измийте добре клубените. Използвайте четка, ако е необходимо. Изпечената кора с подправки е вкусна!

Направете разфасовки на всеки картоф: дълги надлъжни (вижте както на снимката).

Разтрийте добре клубените със сол за подправки. Оверсалт не е страхувай се Картофите ще вземат толкова, колкото им е необходимо.

Веднага щом барбекюто “узрее”, започнете да нанизвате вкусно шишчета.

Между картофите трябва да бъдат “скрити” от парче месо (както нататък снимки).

Степента на готовност се определя лесно. Оригинален кебап от картофът трябва да стане мек, с печено кафяво кора.

Обърнете внимание. На 2-те крайни шишчета картофите са готови, а на средно – полупечено. Това е за кебап от картофи и се приготвя

Буда се радва, ако моята рецепта е полезна за някого. По принцип, не че и той е мой. Просто приготвих кебап от картофи по толкова вкусен начин.

Олег Александрович Никифоров, планини. Ярославъл

Вкусни идеи:

Благодаря ти много, Олег Александрович, за толкова прекрасно ястието! Изисква се оригинална рецепта за кебап от картофи Нашите читатели ще го харесат.

Изпращам ви любимите си рецепти, участвайте в кулинарията конкурс и спечелете прекрасна награда – авторски видео курс “Резба. От просто до сложно.”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: