Гъбарски халат

Гъбен халат Гъбарски халат

През есента нищо не иска гъби, но други зеленчуци могат да се използват с тях за готвене вкусна салата, повече приличаща на гъбен халаш. Нищо подобно угодно. Като нова и проста рецепта за приготвяне на друга салата за зима, когато просто искате да се насладите на това, което е златното есен.

Рецепта за таралеж

Всички заготовки се подготвят най-добре през лятото или есента. За какво да говоря гъби, които са толкова щедро красив сезон в алено цветове? Много любители на гъбите и по-специално стридите ще оценят рецептата за гъбен халат и прекрасна комбинация от вкусове от всички негови компоненти.

Основни съставки:

  • стриди гъби и бяло зеле – 3 кг всяка;
  • моркови и лук – по 1 кг всеки;
  • растително масло – 500 мл;
  • захар – 1 чаша;
  • сол – 2 супени лъжици;
  • дафинов лист – 10 листа;
  • оцетна есенция – 2 ½ супени лъжици;
  • черни пиперки – 15 грах.

Метод на готвене

Гъбите ми, често и грубо нарязани. Тук не е достатъчно важно. мелете до дълго

Време за готвене

нещо остана от тях и те приличаха на гъби. Гответе гъби така: подпалете водата и изчакайте, докато заври, след което веднага сложете гъби, сол и ги варете не повече от 5-7 минути. Изцедете течността гевгир и ги оставете в това състояние за известно време. Така е необходими, за да се гарантира, че цялата излишна стъклена течност.

Нарязвайте ситно зелето, солта и добре пропускайте ръцете. Почистваме и нарежете лука на половин пръстени и задушете в растително масло. След това измийте почистваме и разтриваме моркови на груба ренде. Задушете отделно от лука в растително масло.

Слагаме гъби и всички приготвени зеленчуци в голям казан. След това изсипете захар, чието количество може да бъде разнообразно, изсипете растителното масло, което остава, сложете черен пипер грах и дафинов лист. Всичко това трябва да се изложи около 30 минути. Разбърквайте сместа периодично, така че да няма нищо изгаря. 10 минути преди “алармата” добавяме оцет есенция и отново разбъркайте добре.

Докато сместа се задушава, стерилизирайте бурканите. Щом тя пригответе се, сложете я на банките гореща и затворете До ключ. Увийте внимателно и поставете на топло място (под батерията). Чакаме, докато се охлади напълно.

Крайното ястие може да бъде класифицирано като салати, въпреки че можете присъства като хайвер.

Вкусни опции: най-добрият начин да направите халат използвайте големи пресни гъби, както и доказан сорт зеле, така че да не пълзи и в същото време да не остане твърде здраво.

Вкусни идеи

Опитайте също апетитно и вкусно кисело зеле със семена и ядки. Необичайно, апетитно и вкусно!

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: