Гигантски кексов снежен човек

Този снежен човек е от откъснати тарталети, покрити с нежни къдрици протеинова глазура, просто обречена да стане център на вниманието парти по време на зимните празници. На голям брой гости ще бъде уза бно да се почерпите, откъсвайки малки тарталети от голяма фигура. Разбира се, отделна порция възхищение ще отиде в многоцветни шал, изтъкан от панделки от кисел мармалад. Споделете с приятели: Снимка гигантски кекс снежен човек Време: 4 часа. Трудност: лесно Количество: 240 рецепти за тарталети използват мерителни съдове обем: 1 чаша (ст.) – 240 мл. 3/4 чаша (ст.) – 180 мл. 1/2 чаши (ст.) – 120 мл. 1/3 чаша (ст.) – 80 мл. 1/4 чаша (Арт.) – 60 мл. 1 супена лъжица (супена лъжица) – 15 мл. 1 чаена лъжичка (с. л.) – 5 мл.

Състав на рецептата:

снежен човек

 • Четири опаковки от 430 гр. смес за печене на тарталети (плюс необходимите съставки за версията за яйчен протеин)
 • 2 с.л. парчета бял шоколад, който да се разтопи *
 • 1 супена лъжица. л. завършена ванилова глазура
 • 1 супена лъжица. парченца портокалов шоколад, който да се разтопи *
 • 5 шоколадови ружа
 • Две панделки от кисел мармалад от цветове на дъгата с дължина 23 см. И десет панделки с дължина 91 см.
 • 2 понички без дрожди

глазура

 • 2.25 чл. захар
 • 2 с.л. л. лимонов сок
 • Щипка фина сол
 • 12 големи яйчни белтъка

Рецептата на:

Ще ви трябва:

Мини форми за тарталети; приблизително 240 мини лайнера от бяла хартия за тарталети; голяма основа (приблизително 38 на 51 см) за монтаж снежен човек, например дъска от пяна; голям сладкарска торбичка със среден размер; до300 клечки за зъби; пяна сфера с диаметър 25 см; сфера на полистирол с диаметър 18 см; около шест дървени шишчета Дължина 30 см. Рецепти с подобни съставки: смес за печене тарталети, сметана, шоколад, ружа, захар за глазура, лимонов сок, яйцата

при готвяне на рецепта:

 1. Загрейте фурната до 177 ° C. Покрийте мини формички за кекс бели мини облицовки.
 2. Снежен човек с кекс

  Направете тестото за кекс според инструкциите на опаковка за версията с помощта на яйчен белтък. Попълнете всеки лайнер е наполовина. Печете, докато поставите клечка за зъби до центъра, няма да излезе чист (10-12 минути). Преместване в скара да се охлади напълно (приблизително 30 минути). Повторете това същото с останалия тест. В крайна сметка би трябвало да можете около 240 тарталети.

 3. Разтопете парчетата бял шоколад в средна купа, подходящ за използване в микровълнова печка. На всеки 30 секунди изключете котлона и разбъркайте, докато горещите парчета са напълно останалото ще се разтопи и масата няма да стане хомогенна (около 1 минута). Налейте 2 с.л. л. разтопен шоколад в центъра на голям сервираща чиния или дъска (например табло за плакати от пяна 38 см на 51 см). Поставете сферата с пяна с диаметър 25 см. върху разтопената маса, която трябва да стои и втвърдява се (приблизително 10 минути). Това ще бъде долната топка на снежния човек. Забележка * Шоколад за топене Бонбони Топенето може да бъде различно цветове и е предназначен за остъкляване на готовия сладкиш продукти, например сладкиши за торти и трюфели. Такова покритие не се топи при стайна температура. Бонбони остъклен завършен продукт Разтопявайки се, придобива карамелна мекота и вкус на шоколад.
 4. Отрежете 5 см от тъпия край на три дървени шишчета Дължина 31 см, така че да са еднакви. Маркирайте центъра на сферата. Залепете сноп от 3 шишчета с тъпи краища вътре така че да се залепят наполовина нагоре. Подравнете сферофайлова сфера 18 см в диаметър над центъра на долната топка и по-ниска, така че шишчета влязоха в нея, като прикрепиха глава на снежен човек. Оставете 2,5 cm. пропастта между двете сфери.
 5. Заделяйте 5 тарталета, за да си направите нос по-късно. капак дъно на 16 тарталета с разтопен бял шоколад (затопля го ако е необходимо). Прикрепете ги към долната сфера, така че те в контакт с дъската, създавайки пръстен, който запазва основата Rolling.
 6. Залепете клечка за зъби отгоре в центъра на всяка от останалите тарталети така че тя да излезе от другата страна. Покрийте основата на един от тарталети с малко разтопен бял шоколад, след защо да прикачите продукта към сферата. Започнете от дъното и задръжте за клечка за зъби отгоре. Поставете го над пространството между мъфините долния ред. Поставете така, че клечката за зъби да не се вижда и шоколадовото покрито дъно, притиснато към сферата. Работа на партиди, чао разтопеният шоколад не е замръзнал (ако е необходимо, затоплете отново него), повторете същото с останалите тарталети. Продължавайте докато дъното и главата на снежния човек са напълно покрити.
 7. Морков нос

  Натрошете в средната купа 5 тарталета, които бяха заделени досега възможно най-фино. Добавете ваниловата глазура и добре разбъркайте, за да може да се образува гъста топка от масата. Ослепете получената смес от моркови с дължина 10 см. Нарежете дървено шишче с дължина 30 см наполовина. Половина без остър край изхвърлете го. Въведете шишчето в надлъжна посока към центъра “моркови”, така че острият край да стърчи от основата на бъдещето носа. Замразете до твърда маса (приблизително 30 минути).

 8. Разтопете парчетата портокалов шоколад в средна купа, подходящ за използване в микровълнова печка. На всеки 30 секунди изключете котлона и разбъркайте, докато масата е напълно ще се разтопи (1-2 минути). Потопете замразените моркови вътре получената маса да се покрие напълно. Преместване в пергаментова хартия минути).
 9. Прикрепете носа към центъра на лицето с острия край на шишчето. Натискайте, докато дървеното шишче вече не се вижда и “морковите” не се подравняват.
 10. глазура

  Донесете до кипене малък слой вода в тенджера, върху която можете да инсталирате термоустойчива купа на стационарен миксер, така че така че дъното му да не докосва вряла вода. Добавете захарта, лимона сок, сол и яйчен белтък в купа. Размахване на ръка. Поставете купата над вряла вода и разбийте, докато сместа е топла на пипане и захарта няма да се разтвори напълно. Прикрепете купата към неподвижния миксер, оборудван с размахване и разбийте средно висока скорост, докато сместа изстине и се образува стабилни върхове (10-15 минути).

 11. Преместете една четвърт от глазурата в голям сладкарски плик с звездна дюза със среден размер Растителни модели “рози” за всеки кекс, като се започне от центъра и се върти навън, докато целият връх се покрие. Напълнете сладкарска торбичка с глазура според нуждите.
 12. Очи и копчета

  Нарежете 3 клечки за зъби наполовина и изхвърлете едната половина. Insert Останалите части на клечки за зъби със заострени краища в покритие шоколад от ружа отдолу, като внимавате да не се пробие през и през. На онези места на главата, където трябва да са очите, прикрепете 2 ружа с клечки за зъби до 2 тарталета. Прикачете 3 по-долу ружа до 3 тарталета, където се намира идеята бутони.

 13. слушалки

  Нарежете две дървени шишчета с дължина 30 см наполовина. Половината с изхвърлете с два тъпи края. Залепете шишчетата с върха навътре страни на главата на снежния човек на нивото на очите му. Изрежете излишъка така да оставите само 2,5 см. Прикрепете поничките право до към главата от всяка страна, като ги натискате върху шишчето, преди да докоснете глазурата върху тарталети. Поставете две ленти с кисел мармалад на върха на главата 23 см. Един до друг, така че да свързват слушалките. Притрябва да отрежете излишъка.

 14. Плетен шал

  Сгънете четири ленти с кисел мармалад 91 см един върху друг и поставете вертикално пред себе си. Мярка 10 см. Долу от върха и прокарайте клечка за зъби през всичките 4 ленти. Така че ги държите заедно на върха. Отделете лентите с мармалад под клечката за зъби, така че те вече не са подредени един върху друг. Започнете да тъчете с най-дясната лента, като първо я прекара под съседната лента, след това над следващата и в края под последната лента (вляво). Първото тъкане трябва да излезе. Затегнете лентата докато се движите, за да направите модела чист. Продължавайте тъкане чрез нанизване на една и съща лента от мармалад на заден ход посока: първо над лентата, която е най-близо до нея, след това под следващ и в края над последния в най-дясната позиция.

 15. Повторете този модел – тъкане на съседни панделки в директно и в обратна посока – до лентата с мармалад ще бъде напълно изтъкан. С помощта на клечка за зъби прикрепете друга 91 см лента на мястото, където завършва първият, и продължете, докато новото направление също не е изтъкано. подреден незакрепени ленти отдолу. Използвайте клечки за зъби, за фиксиране на “нишките” на шалчето. Повторете този процес, като започнете с четири нови ленти от кисел мармалад, а след това тъчете в тях друга пета. Резултатът трябва да бъде 2 равни на дължина до половината шал.
 16. Разделете разплетените участъци от панделки в горната част на половинките на шалчето от индивидуални цветни ивици. Прикрепете една от половината на шалчето към гърба на снежния човек, фиксирайки с клечки за зъби. внимателно увийте шалчето така, че ресничният му ръб да е отпред близо бутони. Прикрепете другата половина от шалчето отзад, ако е необходимо припокриват се и се увиват. В резултат краищата на шаловете трябва да се припокриват предната част на торса.
 17. Съхранявайте в хладилник до сервиране.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: