Италианска настройка на масата

„Италианска

По всяко време производството на Италия се радваше на огромно популярност. Това се отнася за висша мода и вкусна кухня, и страхотно изкуство и дори сервиране. Италианска настройка на масата масата се различава от традициите на други страни по своя стилен изтънченост и специален, уникален дизайн.

Благодарение на срещите на трапезата в Италия, много често официални и сериозни сделки, играят се шикозни сватби, честват се скромни рождени дни, както и луксозни годишнини. Италианските празници са описани дори в многобройни поговорки. при помогнете да научите тези поговорки, можете ясно да видите многогодишни традиции, които все още се поддържат от хората на Италия.

Жителите на тази слънчева страна имат генетично любов към красотата, забавленията и безгрижните компании и разбира се отлична кухня. Това беше в италианските семейства Концепцията за „радостта на един празник“. Най- сички жители твърдят, че това умение настройката на масата е истинско изкуство което мнозина искат да имитират!

0d01a936193290f73784d242f5d9fd8c

Наскоро тя започна да се радва на огромна популярност. уникална и оригинална „енциклопедия“ от съвети от италианци. ВВ тази енциклопедия можете да намерите решения за всички случаи, къде доста важно място се отделя на правилата за поведение, облекло и маниери на разговор. Освен това тук ще намерите полезни и по-рано неизвестни съвети за настройка на маса от голямо разнообразие от Италианците са майстори на занаята си.

Но, въпреки факта, че на този етап на развитие, италианците те се отличават със своите специални изискани маниери на поведение Трябваше да мина по един доста труден път за това, по който те в очакване на различни препятствия. Някога в древен Рим не е бил вилици: жените трябваше да вземат храна с ръце, но в същото време и те опита се да не се изцапа. Ако първо в империята на древния Рим напълно обикновена салфетка беше под формата на обикновен възел, които гостите можеха да отнесат вкъщи, където опаковаха останалите храна след вечеря. Тогава салфетката се превърна в много практична аксесоар, превърнал се в незаменим декоративен елемент върху всяка италианска маса.

Сред характеристиките на италианското сервиране, което трябва да запомните някои от най-важните правила, които всички се придържат италианците:

Първо, говорим за покривка и салфетки. Желателно е, че те бяха със същия цвят (ще бъде особено страхотно, ако са пастелни нюанси) или ще се комбинират в цвят. себе си италианците дават своето предпочитание изключително на светлите цветове на масата. Салфетките трябва да са от лявата страна на чиниите, но ако говорим за неформален празник, тогава можете да поставите салфетката също е от дясната страна или дори върху самата чиния. В това случай, салфетката трябва да бъде рамкирана с помощта на специален пръстен за сервиране или декоративна панделка.

Оригинал

По-възрастното поколение жени в тази страна дават своето предпочитание изключително за покривки, направени от фландърски лен. а именно Този исторически район е основен производител. висококачествени и красиви покривки.

Второ, италианците обръщат голямо внимание на уредите. Чудесен вариант биха били сребърните уреди или реколта, която някога използван от нашите предци. За всяко ново ястие трябва да се обмисли специална вилица и нож. При сервиране на риба мезетата трябва да поставят специална вилица вдясно, а ножът – във формата лъжичка вляво от мястото за обикновен нож. Ако говорим за сервиране на супа, задължително е да се предвидят супени лъжици и в случай на кремообразен десерт се използват десертни лъжици миниатюрни размери. При сервиране на игра или охлювите им трябва да бъдат поставени на отделни тави.

Според италианската традиция трябва да се поставят вилици зъби надолу, така че да можете да видите семейния герб. Това беше поради факта, че емблемата на семейството е на гърба на вилица.

Трето, когато сервирате, трябва да обърнете внимание най-много плочи. Те трябва да са бели, но декоративни съдове трябва да бъдат направени от сребро. енциклопедия “добри нрави” съветва да поставите десертни чинии и ястия за второ, защото традициите предвиждат супа да се сервира отделно, специално подготвени дълбоки плочи.

E86a0fce0e54

За да сервирате тестени изделия, трябва да използвате обикновени ястия, но въпреки това италианците много често го сервират в чинии за супа. Това представяне се дължи на факта, че жителите на Апенините смятат паста, точно като ризото, първи ястия.

Четвърто, италианците предават специално значение очила / аксесоари. Очилата са много популярни в чаша форма. На празничната трапеза трябва да има: една чаша, предназначени за вода, както и две чаши, предназначени за вино (трябва да се каже, че чаша със среден размер е предназначена за червено вино, но е предвидена по-малка чаша сервиране на бяло вино). И трите чаши трябва да бъдат изградени “във височина”, според размера. Изискана италианска настройка на масата въпреки че предвижда специални подложки за очила обслужващи експерти съветват да ги избягвате. Но най-важното правилото е, че пепелниците не могат в никакъв случай присъствайте на масата.

Пето, да имаш чиния за хляб е много важно за Италианска настройка на масата. Що се отнася до мястото точно местоположението на тази табела, трябва да се каже, че трябва разположен от лявата страна на основните ястия. При сервиране на хляб е необходимо да се даде предпочитание на хляба на малки порции, а не на нарязани на парчета. Ако такава специална плоча не е предоставени на празничната трапеза, тогава хлябът може да се сложи просто покривка, а не на ръба на чинията, в която ядете.

8790

Ако говорим за сватбена маса, тогава нейната настройка на масата е особено шик: италианците предпочитат сребро, порцелан и кристални чинии. На такава маса ще изглежда страхотно ленени салфетки, под които се поставят малки хлебчета.

Ако нямате достатъчно време да се подготвите за настройка на масата, италианците съветват да използват всички прости и естествени, които също ще изглеждат доста хубаво и елегантно.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: