Как да готвя ориз?

Как да готвя ориз? Как да готвя ориз?

Трябва ли да се накисва? Каква вода да хвърлите? Заслужава ли си да изплакнете? Покрийте съда с капак или не? Какви пропорции да спазвате? Всички тези въпроси често се задават от много хора, които искат да готвят. най-ронлив ориз.

Отговори на въпроси за “ориз”

Вареният ориз не е ряпа и въпреки това в приготвянето си има свой собствен нюансите. Всичко зависи от разнообразието на ориз, ястия и дори печката, на която ще се приготви ястие. Професионалните готвачи се съгласиха с това Идеалният вариант може да бъде постигнат само експериментално, защото в този процес са включени твърде много променливи данни пишете.

Основният въпрос е сортът ориз. Можете да надграждате преди това Когато готвите, трябва да изучите всички негови характеристики (как се абсорбира сол, дали трябва да се измие, колко е твърда и т.н.). Знание и разбирането на характеристиките на различните сортове ориз значително ще опрости задача в

Време за готвене

чинии, но има и много други въпроси.

Трябва ли да мия ориза? На рафтовете на магазините се внася ориз, който за по-добро представяне и консервиране е покрит със смес талк и глюкоза. След това трябва да се измие старателно. В случай на обработка схема на нишесте не се променя, защото дори тук елиминирането му излишъкът само ще подобри крайната версия. Има няколко изключения за италианските сортове ориз, ако се очаква създайте ризото.

Предварително накисване на ориз. Тази преса ви позволява да постигнете по-равномерно и по-бързо готвене на ориз. Така е ключът да не се изяснят нюансите на сушене и стареене ориз.

Коя вода да хвърлите: студена или вряща? Всичко зависи за това какъв метод на готвене се предполага, както и кой клас използва се ориз. В студена вода оризът пуска, когато готвенето ще се случи при затворен капак. С други думи: хвърляме ориз в студена вода, той кипи, намаляваме огъня и сварете ориза в съд с плътно затворен капак.

Ако оризът се хвърли във вряща вода, тогава той се готви с отворен докато почти цялата вода не заври, до минимум донесете огъня, покрийте ориза с капак и още малко време пара.

Трябва ли да се разбърквам и сол? Оризът не соли и не пречи, защото и двата процеса допринасят за разрушаването на зърнената структура на ориза и тя става лепкава (лепкава). Ако все още не можете да се намесите, тогава много просто не можете да ядете пресен ориз, така че можете малко сол сол, в която ще се вари. Ако се предполага ризото или оризова каша, тук можете да посолите и разбъркате без страх.

Пропорциите на ориз и вода. С изключение на това, което е по тази тема можете да напишете докторска дисертация, тук е много полезно математика, защото всичко зависи от това колко вода ще се изпари в процеса на готвене.

Използвайте следните съвети:

  • почти всички сортове бял ориз се варят 15-20 минути без накисване;
  • 1 супена лъжица. дългозърнест ориз – 1 ½ чаша вода;
  • 2 с.л. ориз – 2 ¾ чаши вода;
  • 3 супени лъжици. ориз – 3 ½ чаша вода.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: