Как да си направим чай?

Как да си направим чай? Как да си направим чай?

Изключете мобилния си телефон, седнете удобно на дивана или дори на пода на възглавниците, свалете тесните обувки, забравете за всички неща – това е лукс, който не всеки може да си позволи. А следващата стъпка преди пиенето на чай е, че всичко е необходимо тъжни мисли се спускат, вдишвайте дълбоко и слушайте своето усещания …

Чайна церемония

От умело сварен чай стаята ще плава невероятно приятен аромат и тамянът само ще го засили. Между другото, ние не ви препоръчваме да се приравнявате с източните жители и в използвайте роза, лотос или сандалово дърво като тамян – те “запушват” аромата на чая. Е, ако наистина ги искате използвайте, а след това направете 40 минути, преди да се справите приготвяне на чай.

Може да се изненадате, но чаят може да се почувства много добре човек. И един сорт може едновременно да отпусне човек и свръхексцит – всичко зависи от състоянието на човека се намира. Китайците силно вярват, че преди да направят чай, трябва да … да го опознаеш! Обмислете формата на листата на чая, усетете аромата му, разберете същността му и чаят може вашата вълна е „настроена“.

А китайците вярват, че чаят е страхотен начин да тренирате дихателната си система. Когато го правите глътка чай, дробовете ви се отварят, „обърнете се“. Вие влизате в покой нервите са отпуснати ..

Говорете с … чайника!

Сега ще поговорим за чайника. Всеки жител на Небесния чайник призовава само възпитателя или бащата на чая. Китайците са убедени с това, че могат да спестят от дрехи, храна, но никога не чайник. Най-добрите са тези чайници, които са направени от глина в провинция Исин. Работата е там, че глината, която този регион е отлично способен да съхранява за дълго време топъл и също порест.

Затова етеричните масла от чай проникват в порите му и създават такива среда, в която чаят оставя напълно отворен, придаващ аромат вода. Е, сега няколко „тайни“ на китайците за това как преговаря с чайника.

  • Преди да започнете процеса на приготвяне на чай, трябва със специална четка за гладене на чайника. Дайте му кредит внимание, защото той ще направи най-вкусното, най-много ароматна имперска напитка.
  • Друг важен момент е водата. В Средното царство те свято вярват в това че ако е лошо, напитката ще бъде също толкова лоша. Ние сме Предлагаме ви да не използвате сензорния вход, но ако има такъв възможност, след това варете чай в изворна вода.

Пригответе напитка така: в края на краищата “разговора” с чайник изсипете вряла вода в него и след това веднага изсипвам. Внимателно поставете чайните листа в него и бавно изсипете вряла вода. И веднага се налива в чаши, най-добре от всичко порцелан – те подчертават вкуса на чая.

Насладете се на чаеното си парти!

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: