Класически нарязани зеленчуци

класически нарязани зеленчуци класически нарязани зеленчуци

Нарязването на зеленчуци е много вълнуващ и много важен процес. при готвене поради формата и размера на нарязаните продуктът зависи от времето му за приготвяне. Ако в рецептата пише:

Фото Класически нарязани зеленчуци

{галерия} 86 {/ галерия}

нарязваме на малко кубче, после го нарязваме на малко кубче, ако не искаме да вземем нито каша, нито подхранвана (незавършен или незавършен) продукт това не е точно това, което бихме искали да получим в крайна сметка. Тук можете вижте времето за готвене на някои продукти, това ще ви помогне да изберете правилния размер на нарязване. Но обратно към на нашите овни, т.е. на нашето правилно нарязване и неговото титли

Как да накълцате зеленчуците за редовни ястия

Наричат ​​се класическите форми на нарязване в световното готвене както следва: батон, зарове, алумет, жулиен и brunoise.

 • Batonnet

Думата има френски корени и означава „малки пръчици“. Нарязването е продълговата пръчка с кубична форма с размери 12 мм? 12 мм? 70 мм. Този разрез е основата за печене на готвене или за по-нататъшно нарязване на кубчета (кубче) може да се преведе на английски като зарове). Използва се за Пържени картофи, също за сотиране зеленчуци.

 • зарове

Може да се преведе като куб или кристал. От името става ясно е каква форма придава този зеленчук на зеленчуците. Сега за размерите: тук кубчетата са разделени на малки (ребро 6 мм) средно (12 мм) и голям (20 мм).

 • Allumette “Match”

Allumette също често се нарича кибрит. Нарязване има следните размери: 6 mm? 6 mm? 70 mm. Тази нишка се използва за декориране на чинии, както и за по-нататъшно рязане на малки кубчета.

 • Джулиън

Това е сложна версия на Allumette с размери 3 mm? 3 mm? 70 mm. Защо нарязването е толкова популярно? Защото тя е много удобен и универсален. Добър за пържене, за украса и е отправна точка за по-малки видове филийки като бруноа.

 • Brunoise

Това са много малки кубчета, които се получават чрез смилане. нарязване Жулиен. Размер на ребрата 3 мм. Нарязването се използва за бърза термична обработка на продуктите.

И накрая, малко бракониерство

 1. Не забравяйте преди да измиете старателно продуктите ми нарязани.
 2. Режете храната внимателно, бързането е важно само при улов на бълхи.
 3. Използвайте добро качество и добре заточени ножът.
 4. Използвайте широка дъска за рязане.
 5. Нарежете го с постоянен темп, не по-малък. бързина нарязването идва с опит, не бързайте, плачете и времето си професионализъм
 6. Всеки зеленчук и плод изисква своя собствена техника на нарязване.
 7. Преди да нарежете лука, сложете нарязания лимон, тогава няма да имаш сълзи.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: