Млечна кефирна гъба

„МлякоКефир гъба (тибетска гъба) Млечен фермент

Кефирна (тибетска) гъбна млечна заквасена течност – продукт естествени и здравословни. Кефирът върху такъв квас се счита лечение. Изследванията върху свойствата на тибетската гъба не са на сто години. Основното качество на такава закваска е в изхвърлянето на токсини и понижаване на холестерола в кръвта.

Кефирна гъба (тибетска) кисела тесто гъбички)

Тибетски монаси, които успяха да донесат тази култура ферментирал с млечни гъби овце, крави, коне, кози. Запазени „родови рецепти“ за приготвяне на различни ферментирали мляко напитки, продукти, базирани на тях в много семейства, особено в Мюсюлмански свят.

Без значение как изхвърляте този млечен квас, едно е важно. Този здравословен природен ще даде здраве на цялото семейство. Разбира се не е толкова просто. Мляко “тибетска” стартерна гъба – на живо организъм, който изисква редовни грижи. Забравете за “домашен любимец”, той ще бъде обиден и болен. Но ако следвате всички съвети и тайни, кефирната гъба ще живее дълго и ще зарадва семейството ви вкусна напитка.

Съвети и тайни. Ние се грижим за тибетския кефир гъба

Изплакнете гъбата, която ви се дава под чешмата. Вода трябва да бъде готино. По-добре е да направите това на цедка или на гевгир. смесвам гроздове са по-добри от обикновена стъклена пръчка или пластмаса лъжица.

  • След това сложете белите кълнове от топки в обикновен буркан. Попълнете мляко. Изчислението на това – за 4 ч.л. топки сложете 400мл мляко (Natural).
  • Покрийте с марлена салфетка и оставете кефир да ферментира, когато обикновен t.
  • Степента на готовност определяте сами. Обикновено след 12 часа напитка може да се пие.
  • Прецедете кефира през сито и отново изплакнете. Пак гъбички сложете мляко.
  • Ако процесът трябва да бъде спрян, съхранявайте белия грах на гъбата в мляко, разредено наполовина с вода, в хладилник. Време от време, променете решението.
  • Малките грахови грахове се считат за най-продуктивни. Когато вашата кефирна гъба расте, големи образувания могат ще го изхвърли.

Лечебна извара и серум

Ако кефировите пероксиди, не се отчайвайте. От здравословен кефир Можете да си направите вкусно лечебно извара. Поднася се на слаб огън кисела напитка до кипене. Ще се извие и ще получите не само вкусна извара, но и здравословна суроватка. Използвайте течност за печене или дори за измиване. Кожата ще получи нужното количество микроелементи и витамини.

Вкусни идеи

Също толкова полезен начин за ферментиране на млякото е ферментацията върху Комфуча инфузия. Такова кисело мляко също има отлични качества и носи много полезност за тялото.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: