Пържена сьомга в тесто за маково семе

2

Сьомгата е невероятно вкусна и сочна риба, точно както не е така варени: пържени, варени, осолени, задушени. Има толкова много рецепти с тази невероятна риба, но малко хора знаят, че може да бъде гответе у дома в много необичайно маково тесто.

Да започнем!

Съставките

0/9 съставки

252

Страхотна работа

Приятен апетит, надявам се да се забавлявате с нас!

стъпки

Предприети стъпки: 0/0

  1. Първата стъпка е да сварите мака. Трябва да се прехвърли към задушете и добавете около 200 г вода, оставете да къкри, докато цялата вода не се изпари.

  2. Сега трябва да мариновате рибата, трябва да сол, черен пипер, добавете мащерка и изсушете с лимон.

  3. Ако макът вече е станал по-мек, тогава можете да започнете да готвите тесто. За целта смесете брашно, яйца и маково семе. Трябва да се получи консистенцията на кефира.

  4. Сьомгата трябва да се пържи в добре загрят тиган, първо трябва да го разточите в маково тесто. Време за пържене директно зависи от степента на пържене. Ако човек иска „среден“, тогава рибата може да се пържи по 3-5 минути от всяка страна. Но когато имате нужда напълно приготвена сьомга, тя все още трябва да бъде доведена фурната.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: