Зимна окрошка

Зимна окрошка

Храната има различен сезонен статус. Окрошка например мирише през лятото: пресни краставици от градината, пикантни зелени и леко пикантни репички. Зимна заготовка okroshka “- това е вашият шанс да запомните топлите летни дни и дайте си порция витамини. Макар и супа, дори салата – организъм okroshka радвам се!

Окрошка за зимата

Не се използва универсална подправка “Okroshka за зимата” само по предназначение Ароматът може да се добави към салати и дори сосове.

За да подготвите подправка okroshka за зимата, вие ще трябва:

  • Краставици (можете да използвате и обрасли зеленчуци) – 350-400g.
  • Хрян – 200гр.
  • Копър (не млад, защото по-твърди възрастни стъбла вътре ароматни препарати) – 300гр.
  • Сол – 150гр.

Не всички домакини знаят как да избират хрян на пазара. избирам кореновата култура е чиста, без признаци на увреждане: петна, нарязани повредени участъци. Хрянът трябва да е твърд, но не сух, с гладка светла повърхност и бяла каша. Оптимална дължина узрял хрян – 20-25 cm.

Можете да готвите okroshka за зимата така:

Обелете краставиците от кожата и семената, ако използвате обрасъл. Кашата се настъргва на ренде (едро).

Смелете корен от хрян с месомелачка. Мнозина се страхуват остра миризма. Това може лесно да се избегне. На изхода в месомелачката трябва да сложи нова, цяла пластмасова торбичка. с стегната дъвка за фиксиране на опаковката, така че миризмата да не се разпространява. Когато коренището е усукано, трябва само да извадите пакета с енергично съдържание.

Хрянът в детайла е не само острота. Витамин С в него повече, отколкото в лимон и киви. Настърган хрян в зимна окрошка – отлично природно средство за предотвратяване на грип и други вирусни инфекции. Натуропатите твърдят, че само една лъжица на ден настърган хрян – ефективна защита от вредни бактерии.

Нарязваме ситно копъра. Ароматни зелени в заготовката за зимата ще сподели своите етерични масла с хрян и краставици.

Смесете добре всички мънички съставки и добавете сол. Съхранявайте подправката в хладилника. При приготвянето на okroshka или други ястията не трябва да използват сол, тъй като солеността на сместа достатъчно. През зимата просто трябва да нарежете картофите, яйца, месо или наденица, напълнете с квас и добавете подправка към на вкус.

Оставете да стои готова супа за 10 минути, така че всичко компоненти, свързани с квас.

Вкусни идеи

Съюзът на хрян, копър и краставици е уникална компания. добави квас – вземете основата на okroshka, смесете с доматен сос – вземете пикантен сос за месо. С такава острота е идеален Железното прасенце, изтрито от езика, се комбинира.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: