Как да готвя квас у дома, а не отделете много време за това

„Как

Първото споменаване в историята на Русия на любимата напитка на всеки възникна през 10 век по време на кръщението на Рус от княз Владимир. C Оттогава квасът се превърна в неразделна част от живота на всички руснаци. освен това плодният квас също беше много популярен на базата на ябълки, малини, сливи и круши.

В момента са известни повече от сто домашни рецепти. квас и това не е изненадващо, тъй като квасът се счита за полезен имунитет напитка. Квас подобрява метаболизма, съдържа голямо количество количеството ензими, които улесняват храносмилането на тежките храни. за хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания квас е “природна медицина”, тъй като има благоприятно въздействие върху функционирането на сърцето и кръвоносните съдове. www.kitchenmag.ru вдигна лесно за вас готвене и отлични рецепти за приготвяне на квас. Методи за приготвяне на квас – няколко съставки и квас е готов! Може би трябва да започнем с най-стария представител на славянина напитка – хляб квас. Ако искате да сготвите квас у дома, тогава ще трябва да нарежете ръжен хляб в парчета с малък размер, поставете ги върху лист за печене и изсушете фурна, докато хлябът потъмнее. Вземете един литров буркан и напълнете с бисквити до средата, добавете 2 с.л. гранулирана захар и изсипете вряща вода до ниво, така че водата да покрие малко ниво на бисквити. Постепенно в буркана се образува смес за хляб, която трябва да се охлади до топло състояние. Добавете към буркана трети от чаена лъжичка мая и поставете за 3 дни в топла стая за ферментация. След получаване на стартера в трилитров буркан изсипете 4 шепи от останалите бисквити, добавете 4 с.л. захар пясък, изсипете вряща вода над две трети от банките и охладете до стайна температура температура. След това добавете половината сварена преди ферментирайте и поставете на топло място за 2 дни. След това филтрирайте квас, налейте вряща вода, но този път добавете шепа стафиди и оставете за още един ден и отличен квас е готов. Не по-малко вкусен на вкус ще получите плодов квас, който приготвени у дома от ябълки. За направата на ябълка неподсладен домашен сок е най-подходящ за квас. На топло преварена вода, която трябва да разтворите 100 грама захар, 2 супени лъжици. какао и половин ч.л. мая, добавете половин литър ябълков сок, покрийте капак, оставете на стайна температура за половин ден. се появи филтрирайте утайката и поставете плодовия квас в хладилника. Този Една проста рецепта за квас е подходяща за охлаждане през лятото и утоляване на жаждата.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: