Мастика от зефир у дома

„Мастика от зефир – моето тайно оръжие за украса торти! “- казва Елизабет Лабау. Знаете ли какво е сладкарница може ли мастика лесно да се приготви у дома? Не е само бързо и лесно – домашната мастика от ружа е по-вкусна от най-много пазаруване! Тайната съставка е мини ружа, придава на фондана прекрасен сладък и леко ванилов вкус. Може да се използва мастика от зефир, като всеки другото: покрийте го с торти, извайвайте фигури и правете сладкиши. Моля, обърнете внимание, че тази мастика става лепкава при влажни условия и не тя ще се държи, както и нормално, ако е поставена глазура и съхранявайте в хладилник за няколко дни.Рецептата се изчислява върху 700 gr. мастика, количеството на съставките може лесно да се намали или двойно.

Автор на рецептата е Елизабет Лабау, кулинарна писателка, сладкар готвач, хранителен фотограф от Солт Лейк Сити, Юта, САЩ

Снимка на Marsticmallow Mastic у дома Time: 10 мин.Трудност: лесно Количество: 700 гр. В рецептите се използва размер вместимост: 1 чаша (с. л. ) – 240 мл. 3/4 чаша (ст.) – 180 мл. 1/2 чаша (с. Л.) – 120 мл. 1/3 чаша (ст.) – 80 мл. 1/4 чаши (ст.) – 60 мл. 1 супена лъжица (супена лъжица) – 15 мл. 1 чайна лъжица (с.л.) – 5 мл.

Състав на рецептата:

 • 225 gr. миниатюрни ружа
 • 450 gr пудра захар, плюс за поръсване
 • 2 с.л. л. вода
 • Оцветител или ароматизатор за храна, по желание

Рецепти с подобни съставки: ружа, захар за глазура

Приготвяне на рецепта:

 1. Поръсете захар за глазура на кухненската маса или голямо нарязване дъска. Поставете ружа в голяма микровълнова купа с вода. Загрявайте с висока мощност в продължение на 1 мин., Докато ружа няма да станат буйни и да се увеличават по размер.
 2. Разбъркайте с гумена шпатула до гладко, докато станат ще се разтопи Ако останат парченца ружа, поставете обратно микровълнова за 30-45 секунди. – сместа трябва да е хомогенна и без комочков.Если хотите сделатьмастика оцветена или с желания вкус, на този етап можете добавете няколко капки оцветител или аромати и добре да се смеси. Ако от една мастика трябва да направите порции с различни вкус или цвят, не добавяйте нищо в момента – инструкции ще бъде по-ниска в шестия параграф.
 3. Добавете захарта за черешката и започнете да бъркате с шпатула. Продължете, докато захарта се свърже с масата и след това смесването ще бъде невъзможно.
 4. Поставете получената смес върху подготвена работа повърхност. Ще бъде лепкава и бучка, захарта ще се вижда, която все още не се е смесила с масата – това е нормално. Праши ръцете си пудра захар и започнете да месите мастик като тесто с ръце разбиване на захарта в ружа.
 5. Продължавайте да месете, докато мастика е гладка и спре стискайте се за ръцете си. Прибавете още захар, ако е необходимо, но спрете веднага щом получите хомогенна смес – излишната захар ще направи мастика твърда и непреходна. Кога ще върви гладко топка, мастика е готова за употреба. Сега тя може да бъде разгърната, придайте му форма или увийте във филм, който да използвате по-късно. Плътно увитата мастика може да се съхранява в хладно помещение или в хладилника и преди употреба трябва да се омекне, месене с ръце.
 6. Ако искате да оцветите или ароматизирате мастика, придайте му форма на диск. В този момент може да се наложи ръкавици, за да не оцветявате ръцете си с багрило. Добавете желаното количество багрило или аромати до центъра на диска и сгънете задвижете се навътре, така че багрилото или ароматът да е вътре центъра на топката.
 7. Започнете да месяте мастика, както сте правили преди. В процеса вие Ще видите, че багрилото ще се изтръгне от центъра. Продължавайте да месете, докато струите изчезнат и станат равномерни цвят. Сега мастика може да се използва или съхранява, както е посочено по-горе.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: