Питие фейхоа

Feijoa.  Рецепти за вкусни и здравословни напитки Feijoa. рецепти вкусни и здравословни напитки

Feijoa. Рецепти от напитки от месести вкусни плодове носят голям благоприятства. Нежният вкус на плодова каша върви добре банан, ябълков сок. Прясно изцеден сок от есенни плодове няма няма противопоказания. Фейхоа има вкус малко като смес ананас и дива ягода.

Фейхоа. Рецепти за напитки

Най-полезното свойство на южното зрънце е съдържанието на йод. И то в състояние, което се абсорбира перфектно от организма. Удобно е, че зрънцето перфектно узрява у дома. Тоест, напитки или Сок от фейхоа може да се пие по време на коварните извън сезона. Точно кога тялото се нуждае от много витамини за укрепване на имунитета. Ние сме Предлагаме ви най-вкусните и здравословни рецепти за напитки от Feijoa.

За да направите напитка от фейхоа и банан, вие ще трябва:

  • Фейхоа – 2-3бр на порция.
  • Банан – 1бр.
  • Минерална (с неутрален вкус) вода – 50мл.
  • Мед – 1 ч.л.

Можете да направите напитка с фейхоа и банан така:

Извадете кожата с остър нож от горските плодове, натрошете пулпата с вилица и добавете минерална вода.

Втрийте банана в тази маса, добавете лъжица мед и разбийте напитка блендер. Ако харесвате киселинност, добавете малко лимонов сок. Консистенцията на напитката прилича повече на пюре. Можете да замените вкусна закуска за такъв вкусен коктейл или следобеден чай.

Фейхоа и гроздова напитка

  • Грозде – пискюл
  • Фейхоа – 2-3бр.

Извадете гроздето от четката и гответе обикновен компот. Нарежете плодовете на фейхоа, като обелите. Смелете всичко пасатор. Добавете захар на вкус.

Фейхоа и ябълков коктейл

  • Плодове – 5-6бр.
  • Ябълков сок – 100мл.
  • Лед, листа от мента

Трябва да направите сок от фейхоа така:

Не премахвайте кожата от горските плодове! Зелената кожа е пълна с полезно за здравето на етеричните масла. Просто измийте добре плодовете и изстискайте от които сок с помощта на преса.

Ако добавите обикновена изворна вода, тя е вкусна нектар, който се препоръчва да се пие половин час преди това храна.

За да направите оригинален коктейл, използвайте ябълка сок (изяснен). Можете да направите сок сами или да използвате обикновен магазин, но 100%. Жалко е най-полезният сок от фейхоа разрежда се с неестествен сок с непонятни добавки.

Смесете и двата сока, сложете лед отгоре и украсете с листа мента.

Имайте предвид, че дори такъв здравословен сок от фейхоа не трябва да пие повече от 200 мл на ден. Деца под 7 години количеството се слага още по-малко – не повече от 30 мл. Следователно смесване сок в напитките, получавате максимална полза и не причинявате никаква вреда тялото.

Вкусни идеи

Не минавайте покрай зелени плодове с лъскава кожа. От фейхоа пригответе вкусни мусове, сосове, консерви, добавете към печенето и равномерно добавете месни ястия! Яжте прясна каша от горски плодове, повишавайте имунитета. Ако искате да знаете повече за здравословните напитки, разгледайте цял раздел. Например, нашите ще ви помогнат да се развеселите в един есенен ден домашни енергийни коктейли.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: