Полента лимонов кекс

Този кекс е смес от английска и италианска кухня. Плоска, равна диск – напомняне за италиански сладкарски готвачи, които се разпространяват техните продукти на витрината в строго геометричен ред и влажна текстура, напоена със сироп, произхожда от лимон пай, класически вариант за пиене на английски чай.

Това е добра комбинация: аз обичам италианската кухня с изключение на един вариант – кифлите им са много сухи и много сладки. на в този кекс обаче комбинацията от ароматна гранулирана полента и деликатните филийки смлян бадем са много различни от мокри, напоени кифли, направени от обикновено брашно. Но това не е всичко. Благодарение на някакъв алхимичен процес, лимонът е полезен подчертава богатството на теста, който се оказва буен, но в същото време времето има ярък вкус. Ако можете да си представите вкуса на лимона Курда, само под формата на тарталет – точно това се случва резултат. Въпреки че наистина бих искал да отрежа парче и да го изпратя то точно в устата, поръсвайки трохи по масата, но тази торта е по-добре да се яде (изисква се от компанията) с нож и вилица. Във всеки случай, той няма да ви позволи да се отпуснете на партито.

Снимка кифла с лимон с полента Time: 1 hour. Трудност: Лесно Количество: 16 части Измерваните контейнери се използват в рецептите обем: 1 чаша (ст.) – 240 мл. 3/4 чаша (ст.) – 180 мл. 1/2 чаши (ст.) – 120 мл. 1/3 чаша (ст.) – 80 мл. 1/4 чаша (Арт.) – 60 мл. 1 супена лъжица (супена лъжица) – 15 мл. 1 чаена лъжичка (с. л.) – 5 мл.

Състав на рецептата:

плодов кейк:

 • 200 gr. омекотено масло плюс още малко за смазване
 • 1 супена лъжица. ултра фина захар
 • 2 с.л. бадемово брашно
 • 3/4 чл. сухо царевично брашно за приготвяне на полента
 • 1,5 ч.л. бакпулвер
 • 3 яйца
 • Зеле от 2 лимона (оставете сок за сироп)
 • Опционално оборудване: 1 разделителна форма с диаметър 23 см

сироп:

 • Сок от 2 лимона (виж по-горе)
 • 1 супена лъжица. с пудра захар

Рецепти с подобни съставки: торта, бадемово брашно, полента, захар за глазура, лимонова кора, яйца, сироп

Приготвяне на рецепта:

 1. За тарталета: Покрийте дъното на пергаментната форма за кекс хартия и леко намажете страните му с масло. топлина фурна до 180 ° С. С неподвижен миксер или ръчно, дървен лъжица в купа, разбийте маслото и захарта, докато масата стане ще стане бледо и ефирно.Смесете бадемово брашно, полента и бакпулвер и добавете част от тази смес към олиото с захар, след това, като продължавате да биете, добавете 1 яйце, след което отново сухи съставки и яйца.
 2. Накрая въведете лимоновата кора и изсипете тестото, като го събирате краищата на купата, в подготвена форма и печете във фурната за около 40 мин Кексът може да изглежда непечен, но ако е готов, тестерът за торти ще излезе чист и по-важно, краищата на тортата ще започнат да изостават от краищата на формата. Извадете тарталета фурна и поставете да се охлади на телена поставка, без да се изважда от формата.
 3. За сироп: За да направите сироп, в малък Донесете лимонов сок и пудра захар до кипене. когато захар се разтваря в сок, сиропът е готов. Натрошете повърхността на тортата тестер за кекс (клечка за зъби го помни също), изсипете топла сироп и преди да извадите от формата, дайте Кулинарен съвет: Тортата може да се изпече предварително, за 3 дни и съхранявайте в херметически контейнер на хладно място. само Съхранява се 5-6 дни. Когато кексът се охлади, той може да бъде замразен, не сваляне на хартия, която е била поставена във форма. Над хартия увийте тарталета в двоен слой залепващ филм и слой фолио и поддържайте до 1 месец. Размразявайте 3-4 часа в стаята температура.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: