Рецепта за кафе Latte

Рецепта за кафе Latte. как  да направите лате изкуство Рецепта за кафе Latte. как правя лате изкуство

Кафето ни доставя много емоции. Не е чудно, че Уинстън Чърчил каза че тази божествена напитка е много лична, която като коняк не пийте на кръгчета. Бариста ни изненадва с въображението си, когато ние поръчайте изкуство лате. Тази рецепта за кафе от лате ще ви помогне да направите пийте у дома.

Рецепта за кафе Latte. Как да си направим лате изкуство

Първо говорим за класическата рецепта за кафе лате. КакИнтересни съвети ще ви помогнат да направите изкуство от лате. Покажете чудеса фантазия и умение няма да ви карат да чакате.

За да си направите класическо лате кафе, вие ще трябва:

  • Кафе (винаги в боб!) – около 8гр.
  • Вода – приблизително 50мл.
  • Мляко (3%, студено и неварено) – 150мл.

Не добавяйте захар. Сервира се отделно.

Можете да приготвите кафе от лате така:

Направете еспресо. Когато има кафе машина, не е така на труда. За класическа лате рецепта се препоръчва да се използва единично еспресо.

Не всеки има машина за капучино у дома. Опитайте се да “работите” от миксера.

Изсипете мляко във висока тенджера. Ще бъде удобно в него едновременно размахване и загряване. Трябва да е много предпазливи. Млякото винаги трябва да е студено. Загрейте до около 70 ° и се размахва едновременно. Кога ще се появи пяна от малки мехурчета, смесете млякото и изсипете в чаша с еспресо.

  • Друг начин, по-прост, е да разбиете загрятото мляко с обикновеното френска преса.

Обичайно е да се използват високи ирландски очила, специални термоустойчиви чаши от лате или обикновени високи очила с тръба.

Как да си направим лате изкуство

Направете еспресо, за предпочитане от тъмнокафяв боб. Основната роля в създаването на всеки модел е брашно мляко. Разбира се, професионалистите използват специални устройства. Вместо това, например, стомна, можете да вземете всеки контейнер, в който имат остър нос. Важно е млякото да се излива тънко стича.

Първо, опитайте да рисувате обикновено мляко цветя, листа, емотикони. Можете да експериментирате чрез владеене Клечка за зъби, използвайте канела, настърган шоколад за ясни шарки. Млякото е добре оцветено с прах за художествено разнообразие какао или тъмен шоколад.

Можете да добавите всякакви сиропи към напитката, която използва се за кафе коктейли.

Разбира се, изкуството да правиш кафе от лате невъзможно да се тренира в кратка статия. Но като готвя, дори и от тази проста рецепта е красива напитка идея колко интересно е това изкуство. Хвани всичко тънкостите на кафе културата е възможно само с опит.

Вкусни идеи

Продължете да зарадвате близки с кулинарни постижения. Изпратете на първите ви лате шоколадови мъфини или millefeuille Бери. Трудно е да не се поддадем на такова изкушение!

Вижте лате изкуството за идеи. видео по-долу.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: