Розмари джулеп

Предполага се, че името си „джулеп“ е получено от арабския „Джулаб“, което означава „розова вода“. Джулеп първоначално е бил беше разгледан сиропът, използван за разтваряне на лекарствата че по този начин те се усвояват по-добре. През 18 век, допълнен от алкохол и мента коктейл здраво придоби репутация на напитка за заможни хора, тя се сервира в сребърна купа и самото присъствие при формулирането на голямо количество лед свидетелства за неговото висока цена, тъй като съдържанието на съхранението на лед по това време беше доста скъпо. В САЩ джулетата се готвят главно на базата на ракия и Уиски „Бурбон“. Но след гражданската война и до ден днешен примат остава Бурбон. Коктейлът принадлежи на „дългите” 18+ Пиенето на твърде много алкохол вреди на Здраве! Снимка на розмарин овия джулеп Time:45 минути Трудност: лесно Количество: 1 коктейл В рецепти обемни контейнери се използват в обем: 1 чаша (супена лъжица) – 240 мл 3/4 чаши (ст.) – 180 мл. 1/2 чаша (с. Л.) – 120 мл. 1/3 чаша (Чл.) – 80 мл. 1/4 чаша (ст.) – 60 мл. 1 супена лъжица (супена лъжица) – 15 мл. 1 чаена лъжичка (ч.л.) – 5 мл.

Състав на рецептата:

  • 0,5 с.л. захар
  • 2 стръка розмарин и 1 стрък за украса
  • 4 супени лъжици. л. бърбън
  • Минерална вода Seltzer
  • Лимонови клинове за декорация
  • Натрошен или смачкан лед

Рецепти с подобни съставки: бърбън, минерална вода, сироп, розмарин

Приготвяне на рецепта:

  1. Сложете захар в тиган, 1/4 с.л. вода и 2 стръкчета розмарин и на слаб огън довеждайте до кипене за пълно разтваряне на захар. Махнете тигана от котлона и оставете розмарина охладете сиропа (в резултат на това ще се окаже малко повече от необходимото, но го може да се съхранява в хладилника за известно време).
  2. Изсипете в шейкър, напълнен с лед, 3 с.л. л. розмарин сироп, бърбън и селцева вода. Разклатете, докато изстине и се изсипва в чаша за уиски, пълна с натрошен или смачкан лед. Гарнирайте с лимони и стрък розмарин.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: