Сок от морски зърнастец за зимата

Сок от морски зърнастец Сок от морски зърнастец

“Сибирски ананас, национална аптека, лекар-чудо.” Вече от тях имена на Бери, ясно е, че най-богатата на витамини натурална добавка е сок от морски зърнастец за зимата. Добре е за деца, а не за възрастни ще боли.

Сок от морски зърнастец за зимата за деца

Мощен състав на горски плодове по отношение на имунитета е особено важен. всички онези богатства с витамини, които съдържа „чудо-лекарят“, не са се унищожават чрез нагряване или замразяване. Ако реколтата на горски плодове големи, можете да замразите част от плодовете и от останалите плодове направете вкусен и здравословен сок от морски зърнастец за деца. В извън сезона напитката ще предпази от грипни вируси, ще възвърне силата си след болестта ще подпомогне нарастващото тяло в „трудно училище дни “.

съвет:

Готовият сок дори не може да се използва в чистата му форма. И дори не поради икономии. Има толкова много витамини, че можете спокойно разредете напитката с вода. Но най-добрият и вкусен начин е разредете сока от морски зърнастец с друга, например касис, червена боровинка, ябълка. Не всички деца харесват специфичен вкус. морски зърнастец, така че е и чудесно „маскиране“.

За да приготвите сок от морски зърнастец за зимата за деца, вие ще се изисква:

  • Морски зърнастец плодове – 2 кг
  • Вода – около 1л.
  • Ще е необходима захар (добавена след сок) за 1 литър около 1 литър захарен сироп (400 г захар на 0,5 литра вода).

За да приготвите сок от морски зърнастец за зимата за деца, можете така: Сок от морски зърнастец за зимата

Изплакнете горските плодове, натрошете ги обилно с нормална смачка и изсипете измерено количество гореща (не вряща вода! t – 60 °) вода. оставям настоявайте за 3-4 часа. След това просто изцедете чистия сок. За да се отървете от утайката, просто изчакайте малко и внимателно слейте прозрачното съдържание.

Разредете продукта със захарен сироп, поставете да заври. опитен домакините се съветват да загряват сок от морски зърнастец до 80 °. За зимата по-добре е да пастьоризирате бутилките. За вместимост от 0,5 литра са необходими около 15 литра минути.

До една година бебетата не трябва да получават чист сок. Да се ​​размножава 1: 4 се препоръчва. И тогава, ако педиатърът позволява. По-големи деца сок от морски зърнастец се развъжда наполовина. Има “сибирски ананас” и противопоказания. Деца със заболявания на жлъчния мехур, черния дроб, с повишена киселинност, увеличен брой оксалати в урината морски зърнастец под каквато и да е форма е противопоказан.

Вкусни идеи

Бебешки коктейли – обожавана напитка. Ако добавите 20-30 мл “живи витамини” в състава на любимата ви напитка, коктейл ще стане още по-полезен. В сайта имаме много рецепти вкусни и красиви коктейли. Например „Фед Вини“. Фантазирайте със съставките, разбъркайте сместа по ваш вкус деца, получете много здраве и удоволствие.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: