Сушени малини

„Сушени Сушени малини

Най-деликатното зрънце ни радва със своя вкус, изключителен полезност. Конфитюр, конфитюри, компоти и дори вино са навсякъде малиново зрънце. Изсушени по „правилната“ рецепта малините ще са за вие сте не само витаминна добавка в чая, но и участник в много ястия: гювечи, пайове и дори сосове.

Сушени малини у дома

Защо сухи малини?

Тогава, в това състояние, зрънцето запазва всичките си изключителни свойства. Ще имате естествена суичър студено лекарство И какво здравословно лечение е! Изсипете шоколад – вземете вкусни сладки, смилайте на прах – готови натурални ароматизатори и оцветители за мус, сладолед, желе, крем за торта.

Под влияние на висока температура, разрушителна ензимна активност в малини, което ви позволява да спестите най-голямото брой комунални услуги

За да изсушите малини, можете да използвате няколко начина:

Сушени малини за зимата във фурната – най-методът общ.

Преминете през плодовете, за да няма плодове с „гнили“ насекоми. Не мийте! Покрийте листа за печене с чиста тънка кърпа и внимателно сложете плодовете. Загрейте фурната до 35-40 °.

Ако е възможно, тоест горещо слънце, оставете да изсъхне половин час плодовете. Плодовете ще станат още по-вкусни след изсушаване.

Задръжте плодовете за около 20 минути във фурната, след което подредете за същото количество „интермисия“. Изпратете малини да изсъхнат отново. И така, докато плодът изсъхне.

Сушени малини за зимата с обработка на лимон сок.

Методът е интересен, полезен фактът, че излагането на лимонов сок убива всички видове бактерии спира ензимната реакция.

За сушене изберете сочни, непокътнати плодове. Сок от лимон трябва да се разрежда наполовина с дестилирана вода, така че “къпете” плодовете в него напълно. Основното условие е малини, напоени лимоновият сок не трябва да се “къпе” в него повече от 7 минути до плодовете не са събирали течност.

Отцедете, поставете плодовете върху лист за печене (само в един слой!). Оставете да изсъхне за половин час.

Сушете в междинна фурна или в сушилна камера. Най- В такива устройства процесът е по-бърз. Просто следвайте инструкциите и изчакайте, докато малините станат “кожени” на външен вид.

Съхранявайте сушени малини в кутии, ленени торби. Уверете се, че са удобни, а не влажни. В противен случай може да се появи. мухъл. Прекомерната сухота също не е необходима. Можете просто да поставите шкаф чаша вода.

Вкусни идеи

Сушенето не е сложен процес. Основното е да има достатъчно време и внимание. В противен случай плодовете ще бъдат изпечени. Ако “процесът” ви като това, можете спокойно да експериментирате допълнително. Например направете месо на прах. По този начин Естествените добавки определено не трябва да се купуват в магазина!

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: