Blackberry. Рецепти за зимата

„Къпина Къпина в собствен сок

Малината братовчедка на малини е обичана заради приятния си вкус и огромен благоприятства. Във всички отношения мулатото от къпина надмина малината! Зимните рецепти за тези здравословни плодове включват сушене, замразяване, конфитюр, конфитюри и компоти. Опитайте да готвите къпини собствен сок.

Къпина за зимата в собствен сок

Огромно количество минерали и витамини са по-добри Тя ще се запази, ако къпината е приготвена за зимата в собствен сок. Малко захар, стерилизация и вкусно лакомство са готови. плодове останете сочни, можете да пиете сок, да използвате като добавка към десерти или като естествено багрило от мусове, кремове и други екстри.

Да готвиш къпини за зимата в собствения си сок, ти ще трябва:

  • Къпина, захар и малко търпение.
  • Бурканите се приготвят най-добре в малък обем, така че процесът стерилизацията не отне много време.

След като отворите „съкровището на къпината“ през зимата, ще получите не само вкусен натурален десерт, но и ефективен лек срещу настинки. В ягодовия сок масата на биофлавоноидите, които допринасят за намаляване топлина, нормализиране на температурата. По-добре е от всички фармацевтични продукти. иновациите.

Можете да направите къпини за зимата в собствен сок така: Blackberry.  Рецепти за зимата

Внимателно изберете нежното зрънце. бодлив “таралеж-Бери”, както се наричат ​​плодовете на храста, е по-труден за събиране от малини. Листата, клонките сигурно падат.

Предварително стерилизирайте банките (за причините за “лошото качество” стерилизация прочетете в статията „Запазване заготовки “).

Напълнете горещите консерви с чисти плодове до приблизително наполовина. Поръсете отгоре захар. 1-2 супени лъжици са достатъчни. след това добавете още къпина и разпределете още няколко отгоре лъжици.

  • Много зависи от сорта на горски плодове. Следователно количеството захар даваме приблизително.

За да се почувствате по-удобно плодовете, можете да разклатите малко буркан. Само не прекалявайте – Берито е меко, нежно.

Пригответе широк контейнер, за да приведете процеса в него. стерилизация до завършване. Обикновено достатъчно за 7-8 минути. През това време докато водата кипи, в банките на плодовете се разпределя сок, захарта постепенно топи.

Възможно е течността в банките да остане „не под покрийте. “Нищо страшно няма да се случи, ако сте в процес на прибиране на реколтата добавете варена обикновена вода.

След като навивате кутиите с таралеж, увийте ги задължително. Само когато бъдещият деликатес ще изстине, можете да премахнете своя „витамин съкровище “на хладно място.

Вкусни идеи

Тази рецепта за къпина в собствен сок за зимата е много оригинални. Ако искате да попълните вашите акции подобни интересни заготовки, вижте раздела „начало конфитюр. “Ще намерите много интересни неща: сладко от смокини, листенца от роза, сладко от череши с ябълков сок и т.н.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: