Blackeye Jam

Блейкей Джем

Ако искате да приготвите най-оригиналния и вкусен десерт от френско грозде, сладкото от Черно око е за вас. Трудно е да се каже – пържено или варено. Резултатът е сладко, подобно на желе страхотен ягодов аромат.

Картофено сладко рецепта

Само фантазия ни създава ново гастрономическо впечатление. Тази рецепта е на много години. Така нашите прабаби също са готвили касис. Може би е измислен метод за спестяване на захар. Едно е ясно – малко зрънце с голяма полза се превръща в оригинал сладко от касис И захар за този десерт, наистина, изисква се в пъти по-малко!

Максимумът от горски плодове, без значение какъв вид касис, могат да се получат не само през лятото, когато узряват. учени призна, че зрънцето почти не губи полезните си свойства, както при замразяване и при консервиране.

За да те направят Black-Eye конфитюр ще трябва

  • Касис (десертът може да се готви от черно, червено, жълти плодове) – 9 чаши.

Разбира се, ако използвате червени или жълти плодове, Не можете да наречете конфитюр “конфитюр с черни очи”. Но използваният метод е това същото.

  • Захар – изчислението е приблизително това: за 3 чаши касис Необходима е 1 чаша захар.

Поради ценните си свойства се препоръчва да добавите френско грозде в диетата за укрепване на имунитета. Червеният сорт е особено полезен тези с стомашни разстройства, които имат ниски нива хемоглобин. Бялата касис се счита за радост за страдащите от алергия. Най- горски плодове нямат червени пигменти, така че те не причиняват алергия реакции.

Можете да направите сладко от касис така:

Трябва да приготвите вкусен десерт в тиган. Поради това, това сладко се нарича още “пържено”.

Изплакнете плодовете. Загрейте тиган (за предпочитане чугун) до такава градуса, така че капка вода да се изпари. Поръсете касиса вътре тиган и се разбърква.

Зрелите плодове ще се спукат и ще пуснат сок. В процес термичната обработка на неузрелите плодове ще остане непокътната. Те имат нужда за премахване.

Щом всички френско грозде споделят сока, добавете захар.

Бъркайте сладкото, докато захарта се разтопи.

Сложете десерта в усукване на буркани. конфитюр, приготвено по този начин се съхранява идеално дори когато стайна температура.

Вкусни идеи

Може да се използва вкусен десерт, наподобяващ желе печене, като ароматизираща добавка към палачинки. Не по-малко Оригинална рецепта за лакомства – сладко от смокини, сладка череша и дори от розови листенца. Опитайте да готвите. Не е само вкусно, но и здравословно!

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: