Боровинки. Рецепти за зимата

Боровинки за зимата. Рецепти Боровинки за зимата. рецепти

Популярността сред настоящите летни жители на боровинките се обяснява лесно. Отглежданите съвременни сортове не са настроени и се глезят с добро прибиране на реколтата. Много полезна боровинка! Зимните рецепти ще ви зарадват не само като вкусен десерт, но и като витаминен помощ при есенно-зимен сезон.

Боровинки. Рецепти за конфитюр, боровинки в собствен сок, пастила боровинка

Плодовете узряват във всеки регион по различни начини. Много зависи от сорта, мястото на засаждане. Удобно е, че узрелите сини „витамини“ харесват их Боровинки.  Рецепти за зиматаназывают по праву, висят спокойно наклонки и могат търпеливо да изчакат няколко седмици, докато бъдат отстранени. така че можете да използвате сладко, боровинки рецепти на етапи собствен сок, пастили от боровинки.

Рецепта с конфитюр от боровинки

За 1 кг горски плодове сварете малко повече захар по тегло – около 1,2 кг. Най-лесният начин е да заливате чисти плодове с горещ сироп, оставете го да ври половин ден, след това гответе и стегнете.

Рецепта от боровинки в собствен сок

Боровинки.  Рецепти за зиматаТова е витаминен взрив, невероятни ползи, най-добрият лек за настинки през зимата. Всяко зрънце в собствен сок е здравословен деликатес и дори боровинки, особено.

  • За 1 кг плодове са ви необходими само 500 г захар. тайна готвенето е, че приблизително 1/5 от плодовете се нуждаят ще каша. Поставете останалите плодове върху вкусна каша и поръсете със захар. С дървена шпатула смесете слоевете и сложете масата на слаб огън. Щом масата започне да кипи, понижавайте температурата на отопление и прогнозирайте бъдещето боровинки в собствен сок за 5 минути.

Но по този начин процесът на събиране на боровинки в собствения им сок не е такъв свършва. Бурканите с витамини се нуждаят от стерилизация: капацитет 1 литър – около половин час, 0,5 л. – най-малко 20 минути.

  • Има и друг начин: дръжте бурканите наполовина пълни горски плодове на водна баня и след това, когато плодовете дават сок, комбинирайте съдържание. След това остава само да докараме сладката маса сварете и навийте консерви.

Боровинка зефир

Най-полезното и вкусно лакомство, което една градина може да даде. Изсипете 1 кг плодове 0,6 кг захар. Загрейте малко и избършете използвайки сита. След това включете най-слабия огън и сварете маса до плътност. Подредете пастила с боровинки в вареното форми или просто на дъска за храна, поставете на хладно мястото.

Вкусни идеи

Не забравяйте, че синият витамин може да се изсуши за зимата (виж рецепта за сушени малини), замразете. Можете да използвате сушени или замразени плодове в десерти, сосове като натурални крем за боядисване, мус или желе.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: