Френски тост със компот от мивка и

Това е два пъти по-полезна рецепта за пестеливо: френски тостове (малко рязко това, което ядохме в детството за закуска) готви ги остатъчен хляб, който вече е твърде твърд за по-нататък консумация, а сливите се използват за конфитюр с червени боровинки и канела, които бяха купени с прилив на оптимизъм, а не на звук смисъл.

А ко теглото на мивките изглежда по-голямо от тяхното количество в рецептата, тогава това е само защото сливите, които взех за първи път, бяха големи и блестящи като билярдни топки и около толкова твърди (ако имате приблизително същото, тогава ги нарежете на четвъртинки, а не на половинки, така че да заври добре). Аако имате късмет и имате собствена канализация в двора, тогава може да използва своите плодове. Обичам сливи с червена плът, цвят който става по-наситен благодарение на сок от червена боровинка. но всякакви сливи ще направят. Можете също така да добавите ябълков сок, ако искате по-малко наситен вкус на варен плодов сироп. Също така не мислете, че това сладко може да се комбинира само с френски тост, яжте го с гръцко кисело мляко или гранола за закуска, с Английски крем като десерт за неделен обяд или, честно по всяко време.

Фото френски тостове със компот от слива Time: — В рецептахобемни контейнери се използват в обем: 1 чаша (супена лъжица) – 240 мл 3/4 чаши (ст.) – 180 мл. 1/2 чаша (с. Л.) – 120 мл. 1/3 чаша (Чл.) – 80 мл. 1/4 чаша (ст.) – 60 мл. 1 супена лъжица (супена лъжица) – 15 мл. 1 чаена лъжичка (ч.л.) – 5 мл.

Съставки на рецептата:

Френски тостове (крутони):

 • 4 големи филийки от застоял бял хляб
 • 2 яйца
 • 1/4 чл. пълномаслено мляко
 • 1/2 ч.л. смляна канела
 • 1 супена лъжица. л. захар
 • 2 с.л. л. омекотено масло

сливи:

 • 450 gr слив
 • 1 супена лъжица. сок от сладка червена боровинка
 • 1/2 с.л. захар
 • 1 канелена пръчица

Рецепти с подобни съставки: бял хляб, сливи, червена боровинка сок, яйца, мляко, канела, сироп, тостове

Приготвяне на рецепта:

 1. За източване: Изсипете сок от червена боровинка в широк съд, изсипете захар и разбъркайте, така че захарта да започне да се разтваря. след това поставете тигана на слаб огън и загрейте до захар напълно се разтваря. Нарежете сливите наполовина, премахнете семената, след това отново нарежете наполовина, ако е голяма.Когато захар разтворете в червена течност, добавете пръчица канела, след това увеличете топлината отново, доведете течността до кипене и оставете да къкри минути, докато сместа се превърне в сироп.
 2. След това намалете котлона, така че сиропът да заври слабо и да легне половинки или четвъртинки от сливи. Гответе за около 10 минути, но не забравяйте, че това е основното време за много неузрели плодове може да ви потрябва по-малко. Когато сливите станат меки, но не започнете да се разпадате, махнете тигана от котлона, покрийте с капак и оставете сместа топла. Можете да готвите сливи предварително и ги сервирайте или на стайна температура с френски тостове, или отново ги загрейте. За френски тостове: Във формата за смесете яйцата, млякото, канелата и захарта. Сложете 2 филийки хляб в яйчената смес, обръщайки се след всяка страна напоена така, че хлябът пожълтява, т.е. така че той попива течност, но не се разпада.
 3. Разтопете половината масло в тиган и сотирайте две накиснати парчета хляб за няколко минути от всяка страна. прехвърляне жълт, яйчен хляб, понякога добре препечен, на топли чинии. Накиснете следващите две парчета по това време. масло и запържете останалите две филийки със същото Сервирайте великолепно сладко от червени сливи цветове Кулинарни съвети: конфитюрът може да се приготви предварително, за 1 ден. Сложете го в купа, за да изстине сладкото, след това капак и хладилник. Преди да сервирате внимателно загрейте сладкото в тигана. Съвет за замразяване: охладен конфитюр може да се замразява в херметичен съд до 3 месеца. Размразявайте една нощ в хладилника и предварително загрейте като каза по-горе.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: