Ганаш за пълнене на торта

За шоколадов слой торта ганаш е идеален – крем от шоколад и тежък крем. Най-лесният начин да го приготвите разтопете натрошения шоколад в гореща сметана и старателно да се смеси. Колкото по-мазна е сметаната, толкова по-еластична и нежна вземете междинен слой. Можете да добавите и към шоколадов крем. аромати под формата на плодови ликьори.

Автор на рецептата е Жак Торес, известен френски сладкар готвач, Chocolatier

„Снимка Time: 15 мин. В рецепти обемни контейнери се използват в обем: 1 чаша (супена лъжица) – 240 мл 3/4 чаши (ст.) – 180 мл. 1/2 чаша (с. Л.) – 120 мл. 1/3 чаша (Чл.) – 80 мл. 1/4 чаша (ст.) – 60 мл. 1 супена лъжица (супена лъжица) – 15 мл. 1 чаена лъжичка (ч.л.) – 5 мл.

Състав на рецептата:

  • 1 литър мастен крем
  • 1,2 кг тъмен шоколад, нарязан на ситно
  • 120 мл. Ликьор Grand Marnier или водка Столи

Рецепти със сходни съставки: горчив шоколад, гранд ликьор мание, водка, сметана

Приготвяне на рецепта:

  1. В яхния с обем 2 литра. с дебело дъно изсипете мазнини крем и загрявайте, докато в краищата не започнат да се образуват мехурчета. шоколад котлет възможно най-малък, така че да се разтопи по-бързо. Поръсете го вътре купа със среден размер Изсипете половината гореща сметана и шоколад оставете за 30 секунди. След това разбъркайте бавно с размах, докато получаване на хомогенна маса. Не изсипвайте веднага в студен шоколад целият крем. От резки температурни промени, мазнини в състава на шоколада ще започне да се отделя.
  2. Докато шоколадът се стопи, ще видите как ще е еластично. Това означава, че мазнините не се отделят. Ако мазнини ексфолира, ганашът ще престане да бъде еластичен и ще стане много течен. За да не стане това, а кремът е хомогенен, по-добре е Използвайте ръчен блендер. Постепенно добавете останалата сметана и смесете ганаша до гладкост консистенция.
  3. Ако ганашът е стратифициран, това е лесно да се поправи. Просто добавете малко количество студен крем и разбъркайте добре. сметана ще се върне към желаната консистенция. Тя трябва да е дебела блестящи и еднообразни. След това добавете аромати и Разбъркайте. Изсипете ганаш върху лист за печене, покрит с храна филм и равномерно разпределете със силиконова шпатула.
  4. Покрийте със залепващ филм и оставете да се охлади на стайна температура температура най-малко 4 часа. Или гответе ганаш вечер и оставете го цяла нощ. Когато кремът се втвърди, той ще стане по-гъст.
  5. Когато ганашът се сгъсти до консистенцията на пастата за зъби, използвайте Сладкарската шпатула ги покрива със слой торта.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: