Готвене баклава

Домашна баклава с ядки и мед Домашна баклава с ядки и мед

Баклава с ядки и мед – ястие с история. Най- двореца Османските султани от Топкапи запазили готварска книга, в която Има запис от 1453 г.! Точно тогава съдебният готвач готви празнично ястие. Рецептите са модерни, описващи Приготвянето на баклава е силно променливо.

Баклава с ядки и мед

Не се страхувайте от съдържанието на калории в ориенталските сладки. Рецепти за Празничната трапеза не винаги е диетична. Вкусна домашна баклава с ядки и мед се оказва нежен, може да се съхранява дълго време. дори малко парче е достатъчно, за да получите достатъчно от този десерт. Така че Концепцията за „съдържание на калории“ е много относителна.

Да готвя баклава с ядки и мед ще трябва

  • Брашно (само пшенично) – 500гр.
  • Орехова смес (орехи, шам-фъстък, лешници, фъстъци, бадеми) – около 500гр.
  • Масло (не намазване!) – приблизително 100гр.
  • Растително масло (можете да разредите с фъстъчено масло) – общо 50гр.
  • Захар (можете да използвате повече за сладки зъби) – 300 гр.
  • Сол на вкус
  • Лимон (среден) – 1 бр.
  • Подправки: канела, индийско орехче.
  • Мед – около 150гр.

Умишлено не направихме баклавата много сладка. Ядки, скъпа – много по-сладък!

Можете да готвите баклава с мед и ядки така:

Добавете сол към брашното. Постепенно добавяне на топла (!) Вода, разтопено 50 г масло, омесете тестото. Еластичността е основното. индекс. Изпратете тестото в хладилника и се заемете плънка.

Смелете ядките (за предпочитане в хаванче). Разтопете меда на водна баня и внимателно изсипете в сместа от ядки. Изстискайте лимонов сок там (от половин цитрус), добавете канела и разтрийте индийско орехче. Оставете малко мед и сок за сироп.

Разточете 4 слоя тесто.

Можете да направите 12 слоя. От 4 торти, най-малко вкусен продукт. Долните и горните слоеве правят малко по-дебел.

Намажете формата с много масло. Най-напред слой от долния слой мазнина, след това изложете ¼ от сместа за ядки. след това “завършете” продукта, като също смажете слоевете тесто с масло. рязък нарежете бъдещия празничен десерт на порции с нож. Вв средата на всяка направете вдлъбнатина и я поставете цяла гайка.

Загрейте растителното масло до кипене и изсипете отгоре. Този рецепцията ще направи продукта по-великолепен.

Колко време се пече баклава? С фурна на 180-200 ° е достатъчен половин час.

Докато десертът с мед с ядки се приготвя, направете сироп. Разредете останалия мед малко с вода, лимонов сок. цирей малко на слаб огън. Можете да добавите малко канела. Част сироп изсипете баклавата в процеса на готвене (когато покафенеят). Залейте готовия продукт с останалия меден сироп.

Вкусни идеи

За парче такава баклава в диетата лекарите с две ръце са в полза! Наистина в десерта има само витамини! Гответе за сладко празнично Latte art масичка за кафе или варете зелено кафе. Изненада толкова изненада!

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: