Jelly. Нар и рецепта за вино

„Десертна Десертна рецепта за 8 март

Появата на винено желе на празничната трапеза винаги предизвиква морето изненада и наслада. Рецептата с нар и вино е популярна в Средиземноморието. Желето може да се сервира с помощта на обикновената форма и Можете да сложите красив и вкусен десерт в чаша за мартини.

Приказен десерт за 8 март

Семена от нар в комбинация с вино и дори в такова необичайно консистенция – необичаен десерт. Важно е рецептата за желе елементарен. Методът е толкова прост, че препоръчваме да го овладеете. на мъжете. Изненадайте любимия си с пикантен десерт – какво красиво начало празникът 8 март! Освен това всички са толкова изморени от зимната скука. Подарете ни пролет, свежи емоции.

За да направите желе с нар и вино, вие ще трябва

Изчисляване на приблизително 4 порции

  • Нар – 3-4 парчета са достатъчни
  • Вино – около 0,5л. По-добре е да изберете леко вино. След това желе ще бъде много красиво.

Можете да вземете пенливо вино, шампанско. Важен съвет. Ако семената от нар са сладки, използвайте сухо вино (според принципа контраст), неутрализирайте кисели зърна сладко виното.

  • Желатин – около 8-10гр.
  • Подправки: индийско орехче, канела, звезден анасон – за избор. Можете да получите от и без добавяне на аромат – желето все пак ще бъде много вкусно.

Можете да направите желе с нар и вино така: Десерт с винено желе с нар за празника

Почистете гранатите възможно най-внимателно. Зърната трябва да бъдат цяло, не пускайте сока.

Специални инструкции за мъжете – колко бързо обелете нар

  1. Отрежете върха и опашката с нож, така че да се вижда бяло жилки.
  2. По протежение на белите вени правят повърхност разрези.
  3. Обърнете плодовете с главата надолу във висока купа и започнете сякаш за разкриване. Можете да го направите в чаша вода. След това напръскайте няма да бъде гарантирано. Има ли начин просто да сипете обелка с лъжица обърната граната. Но това е приемливо само за много узрял плод.

Налейте 200 мл вино в чаша, загрейте (само не кипете!) И добавете желатин. Оставете желатина да набъбне във вино за 5-7 минути. След това налейте останалото вино и разбъркайте добре. добре вероятно появата на пяна. Тя ще ви пречи. Желано красиво прозрачен, не мътен Така че просто отстранете пяната с ръба обикновени кърпички.

Поставете рубинени семена във форми или чаши, изсипете виното им с желатин. Изпратете бъдещото желе в хладилника.

Вкусни идеи

Както виждате – начин да направите празнично желе най-простият. Винено желе – обикновено се счита за изящен десерт. Имаме на склад вариант на шампанско желе. Рецептата е много интересен, но по-сложен по състав и метод готвене.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: