Карамел от бял шоколад

Ако печете висококачествен бял шоколад във фурната, тогава го ще се превърне магически в карамел, от който е невъзможно ще слезе. Периодично разбъркайте шоколадовата маса време за печене, така че да се разтопи равномерно и да придобие униформа консистенция. Готовият шоколадов карамел може да се използва като намазване или пълнене за торти. Поставете го върху бисквитки, добавете към сладолед или горещ шоколад вместо захар. Или се налива красиви банки, завържете с панделка и подарете на своите друзьям. Снимка на бял шоколадов карамел Time: 40 мин.

Рецептата на:

  • 450 gr бял шоколад (поне 30% какаово масло в състава), кълцано

Загрейте фурната до 120 ° C. изливам нарязан шоколад в стъклен съд за печене 22х32 Вижте шоколад, като го разбърквате и заглаждате с каучук с шпатула на всеки 5-10 минути, докато придобие фъстъчен цвят паста, 30-35 минути. Не изпадайте в паника, ако масата първо изглежда бучка и ронлива; разбъркайте с шпатула и шоколадът ще гладка и равномерна. Да се съхранява на стайна температура в стъклен буркан с капак за 2 месеца. За да се стопли шоколад, сложете го в прав буркан в съд с вряща вода. Рецепти с подобни съставки: бял шоколад, карамел

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: