Лимон и нектаринов конфитюр

Конфитюр от лимон и нектарин Лимон и нектаринов конфитюр

Нектаринът е много особен и нов продукт, който се предлага на пазара сравнително наскоро, но майсторите вече са го овладели, така че днес можете да се насладите не само на пресни плодове правилно от магазина, но и неговото производно – вкусно сладко.

Подготвителна фаза

За да приготвите вкусно и ароматно сладко от нектарини, е необходимо да се запасите не само на основните суровини, но и лимони. Източник на витамин С Най-добрият начин за борба настинки и поддържат здравето си. По избор Трябва да се справяте внимателно с продуктите и да готвите отлично настроение. Най- секи, който вярва в силата на думите, може да бъде посъветван. гответе в добро настроение, както и постоянно ви желая силно здраве на всички сладки зъби, които могат да бъдат прикрепени към банката.

Основни съставки:

  • твърди и не много големи нектарини – 2 кг;
  • захар – около 2 кг;
  • лимон – 1 бр.

Рецепта за готвене

Първо се приготвя нектарин, който трябва да бъде внимателно измийте и подсушете. Излишната вода в сладкото е безполезна. Плодовете са по-добри вземете твърди, така че да не се разливат по време на готвене. Всички нектарини се нарязват на приблизително равни филийки. Те не са трябва да е твърде тънка, но и голяма, защото техен впоследствие трябва да е удобно да се яде.

Лимонът, заедно с корите, се нарязва на такива филийки, така че да е така Удобно е да премахнете всички кости. След това се преминава през месомелачка.

Приготвя се съд, в който ще се готви конфитюр. негов обемът трябва да е по-голям от нарязаните плодове. Първо в контейнера добавят се нектарини, след това се изсипва лимон отгоре и след това равномерно се поръсва захарта. Може леко да се смесва с дървени лъжица и оставете напълно в покой, докато захарта се разтвори напълно. 8 часа са достатъчни за този процес.

След като захарта се разтвори напълно, тиганът трябва да бъде поставете горелката и загрейте плодовете на слаб огън. Впроцесът на загряване е необходим за бавно разбъркване на бъдещо сладко. как само съдържанието на тигана ще заври, те го изключват и чакат пълното охлаждане.

След това следващата процедура се повтаря 5 пъти: масата се нагрява, довежда се до кипене и отново се оставя да изстине. След необходимото колко пъти се приготвя бутилирането за повторение стерилизирани банки, които се затварят.

Буркани и количество съставки: количеството захар зависи от това какви нектарини първоначално се приемат за бъдещо сладко, защото вкусовете им варират значително. По-добре да вземете онези плодове, чийто вкус вече добре знаете. По отношение на броя на плодовете и размера консерви, тогава има възможни опции, защото не всеки ще може да овладее наведнъж литров буркан със сладко, дори и най-вкусният.

Вкусни идеи

Ще ви хареса и много оригинално сладко от краставици Необичайно, апетитно и вкусно!

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: