пудинг от ягоди

Въпреки че пудингът с хляб се счита за чисто домашен десерт, който основно се приготвя от останките от застоял хляб, така че да изобщо не е отишло и се сервира в тесен кръг за чаено парти, всичко е всичко но можете да го направите така, че десертът да изглежда елегантен, дори достоен за празнична трапеза. За това нарязан картоф хляб, разположен на слоеве с ягоди, напоен и превърнете се в пудинг за хляб, подобен на вкусна торта. Ягодите предварително се вливат в червено вино, смесено с портокалов мед, захар и лимонова кора и се получава вкусно сокове, които се накисват в пудинг. И за да изглежда десертът внимателно, гответе го в обикновени калаени форми банок. Пудинг от снимки с ягодов хляб Time: 40 мин. Трудност: средно Поръчки: 4 В рецептите се използват мерителни съдове с обем: 1 чаша (ст.) – 240 мл. 3/4 чаша (ст.) – 180 мл. 1/2 чаша (ст.) – 120 мл. 1/3 чаша (ст.) – 80 мл. 1/4 чаша (ст.) – 60 мл. 1супена лъжица (супена лъжица) – 15 мл. 1 чаена лъжичка (ч.л.) – 5 мл.

Състав на рецептата:

Пудинг

 • Мацерирана ягода, вижте рецептата по-долу
 • 16 филийки от застоял картофен хляб
 • 1 супена лъжица. л. (15 гр.) Масло, стайна температура

Мацерирани ягоди

 • 2 с.л. средни ягоди, обелени и нарязани
 • 325 мл. червено вино
 • 1/8 чл. портокалов мед
 • 0,5 ч.л. ситно нарязана кора от лимон
 • 0,5 ч.л. смлян черен пипер
 • 1/4 чл. захар

Рецепти с подобни съставки: бял хляб, масло, ягоди, червено вино, мед, лимонова кора, захар

Приготвяне на рецепта:

 1. Нарежете двата края с 4 тенекиени кутии. Заделя 4 краят. С помощта на единична кутия с отрязан ръб, изрежете картофен хляб за 16 кръга. За да не се счупи хлябът, натиснете буркан надолу, без да го превъртате. Оставете хляба за 2 часа, така че да го изсъхна.
 2. Масло 1 страна на 4 кръгчета хляб с масло.
 3. Поставете калай консерви върху лист за печене, покрит с пергамент хартия. Поставете намаслени халби с масло във всеки буркан надолу. Сложете 2 с.л. л. ягоди с течност, за да покрие всяка кръг. Потопете 1 страна на 4 кръга хляб в ягодова течност и сложете в буркани над ягоди. Повторете всички слоеве до общо оказа се 3 слоя ягоди и 4 слоя хляб.
 4. Сложете отгоре отложените отрязани краища на консервите и ги направете по-тежки банки със сода. Хладилник за 8 часа. Съблечете се буркани и сервирайте пудинги от бита сметана.
 5. Мацерирана ягода:

  В купа смесете всички съставки. Оставете да вари в хладилника в рамките на 2 часа.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: