Рецепта за мързелива торта

Мързелива рецепта за торта

Най- сяка домакиня иска да зарадва домакинството си с вкусни ястия, това важи особено за тези, които имат малки деца. Но не винаги има време да се готви дълго време. Вв този случай рецептата “Мързелива торта”, готвене което ще отнеме минимум време, а резултатът ще бъде невероятен и абсолютно всеки ще го хареса.

За да си направите мързелива торта, трябва съставки:

 • Сладки бисквити – половин килограм (можете да изберете всякакви, такива които са вкъщи или такива, които повече приличат);

 • Фъстъци с шоколадово покритие или царевични шоколадови топчета – около двеста грама;

 • Бисквитки (най-подходящи за името “Печено мляко”) – триста грама;

 • Зефир – 100-150 грама (изберете този, който ще има повече на вкус); Масло – 250 грама;

 • Кондензирано обикновено мляко – една консерва;

 • Млечен и горчив сладкарски шоколад – 300 грама всеки всеки.

Следвайки стъпките на готвене, можете да създадете необикновено торта с всякаква форма.

 1. Сухите съставки се разбиват най-добре в блендер, така че масата Оказа се по-хомогенна. След бисквити и бисквитки ще бъдат смачкани, те трябва да се изсипят в дълбока купа и там смесете равномерно със супена лъжица.

 2. На следващо място, в същата купа, трябва да добавите фъстъци, шоколад топки и ситно нарязани ружа, смесете всичко внимателно. Постигане на равномерно разпределение на всички съставки.

 3. В черпак или тиган се стопяват едновременно и двата вида шоколад и масло, в очакване на масата да се разтопи и става хомогенна, тя трябва непрекъснато да се разбърква шоколадът не е изгорен. Внимавайте да шоколадово-кремовата маса не кипна, иначе шоколадът просто ще се извие.

 4. След това изсипете шоколадовата маса в сухите съставки, добавете там кондензираното мляко и всичко се разбърква старателно, но нежно. Най-добре е да използвате дървена шпатула или лъжица.

 5. Взимаме формуляр за торти, всяка една (кръгла, квадратна или къдрава) и след това постепенно разпределете получената маса в нея. Струва си да го правите постепенно, слой по слой, за да не се получи празнини в тортата. Изравнете всеки слой и изстискайте малко, и едва след това добавете следващата част от масата за кекс.

 6. Ние подравняваме дъното (което сега е отгоре), покриваме нашето торта със залепващ филм и се слага в хладилника за 5-6 ч.с. че замръзна и прие необходимата форма.

 7. след като тортата се втвърди, просто ви трябва обърнете се върху плоска чиния, тя лесно ще се отдалечи от стените на формата.

 8. Мързеливата торта е готова.

 9. По желание винаги можете да го украсите с всякакви кремове или мастика, тогава той ще има по-цветен и празничен вид.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: