Шоколадови великденски яйца

Шоколадови великденски яйца Шоколадови великденски яйца

Храната като събитие и празник, разбира се, е ястия за Великден. Невероятно количество начини за оцветяване на яйца, домашни традиции, тайни на готвене на торти. Опитайте се да не готвите този път. редовни великденски яйца и шоколад! Рецептата е лесна и забавна, и за деца – необичайна изненада.

Великденски яйца. Шоколадови пилета

Великденските яйца са символ на светлия празник в целия свят. Шоколадните великденски яйца обикновено се дават във Франция заедно с камбани, фигури на зайци и кокошки. Родителите са много различни начини за приготвяне на шоколадови великденски яйца и скриване от тях братя и сестри в градината. Този кулинарен шедьовър може да бъде украсен с най-много по невероятен начин. Предлагаме да използвате вкусни гарнитури от сирене и направете смешни малки жълти пилета, като използвате боядисани кокосови люспи.

За да направите великденски шоколадови яйца, вие ще трябва

  • Яйцата. Готов шоколад “Киндер-изненади” – 8 бр.
  • Крема сирене (Маскарпоне, Филаделфия, Алмете и др.) – 200гр.

Можете сами да си направите домашно крема сирене. Купете 200гр мазна заквасена сметана, смесете със 125гр натурално кисело мляко, малко осолете го. Сложете в марля, покрита с гевгир или сито, сложете в студа за 2 дни.

  • Пудра захар – една четвърт чаша
  • Лимонов сок – 0,5 ч.л.
  • Ванилова захар (разрежда се в гореща вода за най-добър разтваряне) – малко
  • За бижута
  • Жълтък: кайсиев конфитюр.
  • Кокосови люспи.
  • Хранителен цвят оранжев или жълт.
  • Бобчета или желе зърна, мармалад.

За да приготвите и украсите шоколадовите великденски яйца можете да направите това: „Рецепта

За по-добри изненади отрежете върховете с остър назъбен нож. Дори да не е много спретнато, не се притеснявайте. по-голям естественост. Поставете детайлите в хладилника.

Смесете крема сирене с пудра захар, ванилия и лимонов сок. Разстелете масата върху шоколадовите „заготовки“ и сложете отгоре лъжица сладко от кайсии.

Пилешките шоколадови великденски яйца са много прости за приготвяне.Вариант “в пилета ”

Погледнете внимателно снимките на сладки пилета. така обикновено украсени с мъфини, тарталетки, меки бисквити бисквити. ви Можете да украсите продуктите си по този начин. Доста жълто пилешкото месо не е нищо повече от обикновени кокосови люспи, които “окъпани” в жълто хранително оцветяване. Направете очи от дражета и клюн от парче мармалад. Направете гнездо на ивици серпентина, гофрирана или креп хартия.

Вкусни идеи

Поставете шоколадовите пиленца в кошница или ги наслагвайте умна великденска торта. Фантастичен копнеж за гастрономически експерименти ще помогнат да се готви дори най-много познати ястия по нов начин.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: