Шоколаза в бар “Rocky Road”

Rocky Road е популярен десерт, който традиционно се прави от шоколад и ружа, за пръв път се появи в Австралия като начин продават шоколад, който е загубил презентацията си през дълго време транспортиране с помощта на различни за бавки. В тази рецепта в като пълнители използвали ружа сметана и осолени миндаль. Фото шоколадов бар Time: 50 мин. Трудност: твърда Количество: 600 gr. Рецептите използват обемни контейнери обем: 1 чаша (ст.) – 240 мл. 3/4 чаша (ст.) – 180 мл. 1/2 чаши (ст.) – 120 мл. 1/3 чаша (ст.) – 80 мл. 1/4 чаша (Арт.) – 60 мл. 1 супена лъжица (супена лъжица) – 15 мл. 1 чаена лъжичка (с. л.) – 5 мл.

Състав на рецептата:

 • 450 gr ситно нарязан тъмен шоколад със съдържание на какао 54%
 • 110 gr. печени осолени бадеми, смлени
 • 60 gr крем за ружа

Рецепти с подобни съставки: тъмен шоколад, бадеми, ружа крем

Приготвяне на рецепта:

 1. Сложете шоколада в хранителен процесор, оборудван с мелница. Обработвайте шоколада в импулсен режим, като натиснете подходящия бутон 25-30 пъти или до консистенцията на големи галета.
 2. Стартирайте хранителния процесор и смилайте за 1 минута. доконсистенцията на шоколадовата маса. Спрете хранителния процесор и почистете разхлабете масата с шпатула, като я изстържете от дъното и стените на купата хранителен преработвател. Оставете шоколада в купа за 1 мин., Без да започнете хранителен преработвател. След 1 мин. изстържете шоколада от стените и дъното на купата на комбайна.
 3. Следвайте всички стъпки от предишния параграф 3-4 пъти или до шоколадът няма да стане еднороден, течен и да достигне температура 31-32 ° C. Не позволявайте температурата на шоколада да надвишава 34 ° C. ако температурата е близка, но не достигна 32 ° C, бързо я нагрейте използвайки сешоар с поток топъл въздух за 10 секунди. додостигане на необходимата температура.
 4. Извадете купата на хранителния процесор от основата и махнете ножовете от купички. Продължете да изстържете шоколада от стените и разбъркайте в рамките на 1 мин Проверете качеството на темпериращия шоколад, разпределете равномерно малко шоколад върху метална повърхност, монтирана върху пакет с лед. Той е трябва да се втвърди в рамките на 3 минути и имат лъскава повърхност без разводи.
 5. Ако при проверка за закаляване на качеството шоколад има петна, продължете да се остъргвате от стените и разбъркайте шоколада още минута и тествайте отново. Температурата на шоколада трябва да бъде в диапазона 27-32 ° C.
 6. Когато шоколадът започне да се охлажда, той ще се втвърди по стените купи за обработка на храни; бракувайте го отново, ако е необходимо от стените и бързо се нагрява с помощта на сешоар с топъл поток въздух за 10 секунди, докато отново достигне 32 ° C.
 7. Разбъркайте с две трети от бадемите и ружа в шоколад, докато връзки на компоненти и се изсипва върху създаден лист за печене отдолу върху торбички за охлаждане и покрити с пергаментова хартия или силиконова подложка Сложете отгоре останалата трета от бадемите и крем за ружа. Охладете за втвърдяване за около 30 мин.
 8. Начупете на големи парчета преди сервиране. Съхранявайте в херметичен контейнер на хладно и тъмно място.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: