Сладко от джинджифил

сладко от сливи с джинджифил и стафиди сладко от сливи с джинджифил и стафиди

Интересен сюжет от обикновено сладко от сливи ще даде полезно и модерен джинджифил. Добавете малко стафиди и сладко от джинджифил превърнете се в вкусен десерт. Новият вкус е напълно зависим от фантазията на домакинята.

Сладко от джинджифил и стафиди

За да направите сладко от сливи ще трябва:

  • сливи 2 кг
  • джинджифил 30 gr
  • захарен пясък 600 gr
  • вода 3 чаши
  • пектин 15 гр. (залепване на растителна материя, често добавя се към конфитюри и консерви)

Сладкото от сливи може да бъде допълнено с нарязани орехи ядки и филийки киви (плодовете трябва да са много узрели и не твърдо вещество)

Можете да направите сладко от джинджифил и сливи така:

За сладко, най-добре е да вземете слива унгарка и оранжерия – те най-сочната и гъста каша. Изплакнете обилно, направете две малки разрези и задръжте за 1-2 минути във вряща вода, а след това премахнете корите.

Извадете семената и нарежете плодовете на четвъртинки.

Настържете на ситно ренде, измийте стафидите и задушете 20-25 минути.

Напълнете сливите в купа за готвене, покрийте със захар, добавете пектин и се напълва с вода. Довеждайте до кипене на слаб огън, не го правете смесване на горски плодове. След като заври, добавете джинджифил и стафиди. Разбъркайте сладкото от джинджифил и сливи и оставете да къкри, докато се сгъсти.

В стерилизирани буркани изсипете сладко от сливи и джинджифил стафиди и запушване. Съхранявайте конфитюр в хладилника.

Това сладко не е подходящо само за торти или палачинки от елда, но също така върви добре с месни ястия, например, с печено месо в бразилски стил.

Вкусни идеи:

Сладкото от сливи може да се приготви и с какао. Тази рецепта се нарича „Слива в шоколад“: добавете 10 супени лъжици какао към сиропа и гответе сливи в шоколадов сос.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: