Сладко от глухарче

сладко от цвете глухарче сладко от цвете глухарче

Най-слънчевият десерт е сладко от глухарче! рецепта благините са толкова прости, че можете да направите сладко от глухарче всяка домакиня може: вземете цветя и полезни за иктарът за имунитет е готов за всички зимни вечери, защото те цъфтят глухарчетата са навсякъде.

Рецепта от сладко от глухарче

За да направим конфитюр, трябва:

  • 500-600 жълти цветя от глухарче
  • голям лимон 2 бр
  • черешови листа 15 бр
  • вода 7 чаши
  • захарен пясък 1,5 кг

Гответе сладко от цветя от глухарче трябва така:

Събирайте глухарчета далеч от града, за предпочитане в гората, далеч от индустриални зони. Цветята се разгръщат напълно създаден по обяд по това време. Така че, съберете 600 цветя от половинки на стъблата.

Изплакнете цветята в течаща вода бързо, за да не изплакнете също много здравословен прашец. Откъснете стъблата под стъблото и изсушете цветя на хартиена кърпа.

Намалете лимоните с вряла вода и настържете с обелете, добавете измитите черешови листа. За пълна гама от аромати добавете по желание 2 щипки смляна канела. Изпратете настъргани лимони в тиган с дебело дъно и гответе за 15-20 минути с бъркане непрекъснато.

Добавете цветята от глухарче и вода към лимона и гответе още 25 минути, оставете да изстине.

Настоявайте масата на глухарче да бъде най-малко 2-3 дни хладилника, за да не ферментира.

След това прецедете масата през много ситно сито, добавете захар и кипете сладко от глухарче за 50 минути на бавно огън, докато сладката течност се сгъсти до консистенция мед.

Охладете и изсипете сладкото от глухарче в буркани с 0,25 мл, затворете с найлонови капаци и съхранявайте на хладно място.

Вкусни идеи:

Конфитюр „Киви без киви “, а ценителите на сладкишите знаят колко е вкусно да готвя.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: