Сушени круши за зимата

Сушене на круши за зимата Сушене на круши за зимата

Правилните сушени круши (а не сушени) са само бомба! за на вкус като ароматизирани сладки с нотка на сушени смокини. ако искате да се запасите с висококачествени, вкусни “лични” сушени плодове, пригответе сушени круши за зимата на определени сортове и за специални правилата.

По принцип сушенето на ябълки от сушените круши е малко по-различно. от “правилно” сушени плодове могат да бъдат приготвени дори круша прах. А, тя е толкова вкусна, полезна и винаги е удобна. торти, или се получават торти, сметана, мус, сладолед и дори обикновени зърнени храни с натурална добавка и аромат на уста.

Кои круши е по-добре да изберете за сушене?

Презрелите плодове, определено, няма да работят. Най-доброто за сушене на плодове – не много узрели, но започват да пожълтяват. Много вкусно сушени круши за зимата се получават от летни сортове. Пробвайте вкусът е плодов. Ако плътта е груба, има стипчив послевкус – вкусен нищо няма да работи.

Ето например най-подходящите сортове за сушене: горски красавица, любими Клапа, Бергамот, Илинка, Дулия, Поддуля, Bessemyanka, много сортове Мичурински и дивеч.

„Сухи – не изсушавайте“ Сушени круши за зимата

Измийте крушите, преди да започнете процеса на сушене, и не забравяйте да го избършете добре. Опитните домакини се съветват да не правят снимки кожата, не изваждайте средата със семената. Вътре в плода няма пулпа толкова суров и когато идеите изсъхнат, цялата тази маса се получава апетитен вкус от фиг. Но ако кожата е твърде груба, това трябва да бъде за премахване. Дребните плодове перфектно “достигат” дори до цялото и с него дръжки. Но едрите плодове са по-добре нарязани (дебелина приблизително 1см). Има начин да сварите твърди круши или захар, така че да дадат малко сок. Но е на аматьор.

Загрейте фурната до t около 55 °. В този режим сушени плодове остават непокътнати, не се напукват. Щом крушите изсъхнат (наполовина) те трябва да бъдат компресирани, сякаш от нормална дъска, струнен и въздух сух.

Съвет: през зимата сушените плодове могат да бъдат омекотени в наситена пара фурната.

Круша на прах

За да могат крушите лесно да се смилат, плодовете трябва да са добри изсъхна. Преди да бъдат смлени (мелницата трябва с тях дръжка), начупете сушените плодове на малки парченца. преди как да превъртате (смилате) праха вече до готовия фин консистенция, добавете около 10% гранулирана захар и малко канела за повече вкус.

Вкусни идеи

Сушенето на плодове, зеленчуци, подправки винаги ни помага да се запасим благини и благини. Прочетете нашите материали като сушене на лук за зимата, как да се направи месен прах. Откажете се от химията набавете витамини сами за бъдещето. Не е толкова трудно.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: