Ягодово домашно сладко

готвене на ягодово сладко готвене сладко от ягоди

Нежни ягоди – нежно зрънце, което изисква внимателно внимание и правилната рецепта. Сладко от ягоди не забравяйте да се окажете вкусни, ако се придържате към специални тънкости при готвене.

Домашно сладко от ягоди

За да приготвите сладко от ягоди, вие ще трябва:

  • Ягода 3 кг
  • захар 750 г на 1 кг плодове

Берете ягоди без повреди, без гниене и мухъл. Когато готвите сладко, това е важно. Отделете стеблото от плодовете да миеш сладка красавица.

Правилно гответе сладко от ягоди трябва така:

Сгънете измитите ягоди, като всеки слой залейте със захарта за предпочитане емайлирани ястия. Оставете захарното зрънце да стои 3 часа, тя ще ви даде своя ароматен сок.

Прехвърлете ягодата и сиропа в съд за конфитюр от сладко и включете бавен огън. Конфитюр не трябва да се смесва с лъжица или пръчка. Достатъчно е да го разклатите леко контейнер за варене на сладко в процеса.

Гответе сладко от ягоди 30-35 минути след като заври. За 3-5 минути преди края добавете 1 g лимонена киселина на 1 kg плодове. Това е киселината, която няма да позволи сладкото да се захапва дълго време време.

Изсипете свареното лакомство в малки буркани, навийте на руло завинтете капачките и дръжте наопаки до охлаждане.

Вкусни идеи:

Най-невероятното е, че ягодите могат да се използват най-много неочаквани места)) Например, маска за деколтето е много ефективна. Покажете въображението си и можете да приготвите страхотни десерти и напитки с ягоди, като червена сангрия.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: