Желе от червена касис

Желе от червена касис Желе от червена касис

Червената касис не е чест гост на масата, но доста дългоочаквано Това е интересно зрънце с неговия кисел вкус, което е толкова интересно да се яде от клонките. Но възможно ли е от нея направете желе, така че без много караница и използване на различни големи и неудобни кухненски единици? Има начин, където имате нужда работете само 8 минути и след това се наслаждавайте на резултата!

Рецепта за вкусна реколта

Много хора харесват червената касис, но защото получават това е труден продукт от него и трябва да използвате котлон, сокоизстисквачка или нещо друго, което не всеки решава за детайла. Някой се хвана толкова изпарители за сок, че изостави това копеле бизнес и вече не гледа в посока на червената касис като продукт, подходящ за всичко друго, освен за замразяване.

Предлаганата рецепта ще ви помогне да приготвите невероятен подарък. желе, което лесно може да се разнесе върху хляб, но за 8 минути ще трябва да работят усилено. Трудът ще бъде възнаграден но трябва да се запасите с точност и търпение.

Основни съставки:

 • касис – 1 кг;
 • захар – 1 кг.

Метод на готвене

Червената касис се измива качествено под топла течност вода. Не е необходимо да почиствате опашката, освен ако при наличие на свободно време и желанието да се гарантира качеството на всички използвани плодове. Суровините се поставят в съд за готвене и там добавя се цялата приготвена захар. Препоръчително е да се използва захарно цвекло, а не тръстикова захар, в чиято сладост и качество винаги има съмнения.

За 10 минути е препоръчително да не оставяте съда и разбърква. Веднага щом захарта започне да се намокри и да се разтопи буквално очите трябва да се съберат и да се подготвят да работят усилено:

 • въоръжете се с дървена лъжица;
 • включете силен огън върху голяма горелка;
 • включете таймера за 8 минути и започнете интензивно разбърква.

След 5 минути запарката ще започне да буболи силно и плодовете ще се спукат, следователно бъркалката трябва да има дълга дръжка. Продължаваме да се намесваме интензивен режим пяната се издига и заплашва бягай към котлона. В края на 8 минути варата е тук тя се изважда от печката, изсипва се в малък гевгир, инсталиран вътре друг тиган и се разтрива обилно. Може да използва чиния от дърво Получената торта може да се използва като първични или вторични чаени листа, ако има такива ако няма, тогава просто се отърваваме от него

Получената течност постепенно се превръща в желе и сгъсти. Изсипете в подготвени буркани и ги оставете отворен. Когато желето най-накрая се охлади и се сгъсти, на на повърхността се образува филм, което означава, че вече е готов за опаковане или дългосрочно съхранение в хладилника, което се дължи на привлекателността на външния вид и ароматът е малко вероятно.

Вкусни опции: описаната рецепта може да се приложи към такава горски плодове като цариградско грозде, касис и червени боровинки. По желание можете опитайте дори върху сливи и праскови.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

желе от червена касис

3

Радваме се да споделим с вас рецепта за вкусно и ароматно желе от касис. Тази рецепта е без усилие, лесна гответе у дома, но резултатът със сигурност ще ви зарадва! Желеоказва се много еластичен, така че можете да го разнесете на тостове, използвайте като слой за печене и т.н.

Да започнем!

Съставките

0/2 съставки

5 из 5 1 220,5

Страхотна работа

Приятен апетит, надявам се да се забавлявате с нас!

стъпки

Предприети стъпки: 0/0

 1. Ние внимателно измиваме касиса и ги поставяме в съд или тиган, в който ще готвите желе. От клонките не можеш почистете, оставете гроздовете.
 2. Добавете захарта и разбъркайте добре. Разбърквайте от време на време горски плодове със захар за 10 минути, докато плодовете започнат да дават сок, и захарта няма да започне да се накисва.
 3. Поставете контейнера на силен огън, настройте таймера за 8 минути. С дървена лъжица започнете да разбърквате сладкото за всички 8 мин. След около 5 минути започва да бълбука, високо пяна, която след това отшумява. Продължавайте да се намесите непрекъснато.
 4. След 8 минути извадете от печката, сгънете я в гевгир. Баланси от Изхвърлете горските плодове.
 5. Поставете желето в стерилизирани буркани и оставете до пълно охлаждане без капаци.
 6. Навийте бурканите или затегнете капаците. Нашето желе е готово!
Ключови думи:
 • конфитюр
 • десерти
 • детска маса
 • Домашно готвене
 • желе
 • заготовки
 • плодове

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: