Желе от шампанско

Нови десерти от шампанско нови желе десерти от шампанско

Към гастрономическата новост, която е винено желе, много Любопитни са. Свикнали са да пият вино, но не и да ядат. Рецептите от винени “ястия” включват богата палитра от вина. Вкус и комбинацията на продукта със сирена, десерти, месни ястия зависи от това благородна напитка. Опитайте шампанско желе!

Нов десерт: шампанско желе

Деликатен вкус на полусладко шампанско в оригиналната рецепта запазва всички свои характеристики. Ястието се счита за празнично. Звучи като акомпанимент на сирена, сладолед, плодови смеси и създава поетично настроение за романтично лято вечер.

За да ви направим шампанско ще трябва:

  • Полусладко шампанско – 0.7л.
  • Отцедете. олио – 10гр.
  • Лек гроздов сок (а не смес с ябълка!) – 400 мл.
  • Сок от червено грозде – 300мл.
  • Лимонов сок – 80гр.
  • Желание на портокал (малко).
  • Захар – 100гр.
  • Желатин – 60гр. (4 супени лъжици).

Можете да направите желе от шампанско така:

Накиснете желатина според инструкциите на опаковки.

Смесете 400ml шампанско със светлина в тиган с дебело дъно гроздов сок. Изсипете около 5-6 супени лъжици. захар и донесете до възпаление. Добавете 5 г масло (1 ч.л.) и 30 г приготвено желатин. Сварете маса две минути, изсипете във форми. Оставете да се втвърди.

Приготвя се и смес от червен сок. Смесете в тиган останалите компоненти (вино, сок от червено грозде, олио, желатин). Само за вкус на вкус трябва да добавите жар портокал. Достатъчно “коричка” с четвърт от портокал, така че желето да не е вкусно горчив. Изсипете във форми и съхранява в хладилник.

Сервирането на ястие с вино зависи от въображението. Colorful, ароматизирано желе може да бъде украсено с плодови филийки, елегантни плодове в шоколад или глазура.

Вкусни идеи

Можете да използвате сладко шампанско. С желе от сладки вина обичайно е да се играе контрастно, като се сервира ястие от осолени сирена. “Винопроизводители” такава комбинация ще бъде по ваш вкус. Постигнете пълно Фурора може да се сервира със специално мариновано сирене!

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: