Zur belish: видео рецепта

1 Zur belish: видео рецепта

Най-вкусният пай, който съм ял. че Ще трябва да полагате усилия, за да готвите Zur Belish у дома, но заслужава си

Да започнем!

Съставките

0/11 съставки

198

Страхотна работа

Приятен апетит, надявам се да се забавлявате с нас!

стъпки

Предприети стъпки: 0/0

 1. Готвене на тесто за Zur Belish. За това в един резервоар смесете 200 г заквасена сметана, 150 г кефир или кисело мляко без добавки (по-добре от домашно приготвено), 1 пилешко яйце, 150 г предварително разтопено масло, 1 с.л. л. растително масло и щипка сол.
 2. Гасете оцет 1 ч.л. сода и също добавете към сместа. след това постепенно въведете 700 г пресято пшенично брашно там и омесете тестото.
 3. Когато стане равномерен и еластичен, ние се оформяме от него топка, покрийте с плат от атмосферни влияния и оставете настрана.
 4. След това подгответе пълнежа. Малки парчета (около 2 см х 2 см) кълцане на 1,5 кг месо и картофи.
 5. Смелете 2 големи глави лук.
 6. След това смесете съставките и сол и черен пипер на вкус. Пълнежът за Zur Belish е готов.
 7. Остава да готвим бульон. Всъщност можете просто да вземете 1 супена лъжица. всеки месен бульон. Ако обаче не, трябва да го направите подгответе специален пълнеж. За да направите това, доведете до печката вряща 300 мл вода с резенче (50 г) масло и 1/3 ч.ч. л. сол. Кипваме сместа в продължение на две минути – и пълнежът е готов.
 8. Сега преминете към събирането на пая. Ще ни трябват дебелостенни тиган или чугун. Увийте този контейнер отвън с кърпа, за да не се счупи тестото, което за известно време ще виси от первази.
 9. Натрошаваме истинското тесто и разделяме на 2 неравни части съотношение около 1: 3. В по-голямата част ще поставим пълнежа, по-малък ще стане капак, а малък откъснат от по-малка част парче – „копчето за корем“, с което ще покрием отвора за вливане бульона. Тъй като капачката ще се състои от два елемента, разделяме по-малката част от теста наполовина.
 10. Разточете на по-голямата част от тестото с точилка, така че като беше разположена във форма, тя висеше на 5-6 сантиметра от первази. Поставете плънката вътре.
 11. Разточете половината от по-малката част, поставете я отгоре върху пълнежа, свържете със страните от по-голямата част и прищипете краищата.
 12. Разточваме втората половина от по-малката част и я оформяме в нея разрези като слънчеви лъчи. Разстелете го върху предишния капаци и също прищипайте краищата. И в центъра на двете корици направете дупка за бульона.
 13. Докато го покриваме с “коремче”, което преди това отделете от малка част от тестото.
 14. Отгоре на тортата намажете с затоплено масло и настройваме го за няколко часа (може би малко повече) на топло до 200 градуса фурна. Около час и половина след това извадете печенето, повдигнете пъпа и го напълнете в 1 Чл. бульон (може да се нуждае от малко повече или по-малко, тъй като зависи от сочността на пълнежа). След това “коремче” върнете се на мястото и завършете пая.
 15. Ако тортата се покафенява предварително, покрийте я отгоре пергамент, напоен с вода.
Ключови думи:
 • Zur Belish
 • пай

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: