Китфо – етиопско национално ястие

3

Това ястие често се готви у дома в богатите домове на Етиопия. ВРецептата представя два варианта на ястието: от обичайното за нас пита питка и палачинки Ако искате да си направите вкусен кит автентично, опитайте се да получите мъчение от тефо.

Да започнем!

Съставките

0/10 съставки

5 из 5 1 241

Страхотна работа

Приятен апетит, надявам се да се забавлявате с нас!

стъпки

Предприети стъпки: 0/0

  1. На първо място, трябва да нарежете чесъна силно или още по-добре – превърнете го в каша.

  2. Добавете го към каймата, също така сложете всички останали подправки към него и сол. Сурово мляно месо с подправки, което да сложите на лаваша и изсипете загрято масло. Моля, обърнете внимание, че е заменено тук Етиопски палачинки за лава за хляб, защото са направени от екзотика за мъките на нашия човек Трябва също да разберете, че суровата може яжте само говеждо месо, в никакъв случай не може да бъде заменен тази съставка.

  3. Ако сте успели да получите тефлово брашно, тогава принципът приготвянето на палачинки е съвсем просто. Течността се прави тесто (както при обикновените палачинки), приготвено от брашно, сол и вода. После за него трябва да забравите за 3 дни, тестото трябва да се държи на място температура.

  4. След отделеното време запържете палачинките в сух тиган. Те са Оказва се невероятно порьозен и необичаен на външен вид. Сервирани палачинки върху същата чиния със подправено смляно говеждо месо и разтопено масло.

Ключови думи:
  • говеждо месо
  • необичайно ястие
  • сурово говеждо месо
  • ад

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: