Babaganush – близкоизточно печено предястие патладжан

Тази рецепта ще ви помогне особено в сезона на патладжаните, когато Искам да направя от тях нещо по-интересно от второто ястия. Близкия изток Deep Babaganush – това е много вкусно и най-важното, Не е трудно да се готви Можете да изпечете патладжан във фурната или запържете ги на газова печка до омекване и след това омесете, добавяйки малко тахини сусамова паста, пресен магданоз и лимонов сок. Вкусното потапяне е готово. Потопете чипс с пита в него и се насладете. Такова предястие може бързо да се приготви, ако гостите са пристигнали: вкусно, удовлетворяващо и просто за компанията. Споделете с приятели: Photo Babaganush - предястие от печени патладжани в Близкия ИзтокВреме: 40 минути В рецептите се използват обемни контейнери с обем: 1 чаша (ст.) – 240 мл. 3/4 чаша (ст.) – 180 мл. 1/2 чаша (Арт.) – 120 мл. 1/3 чаша (ст.) – 80 мл. 1/4 чаша (ст.) – 60 мл. 1 супена лъжица (супена лъжица) – 15 мл. 1 чаена лъжичка (ч.л.) – 5 мл.

Съставки на рецептата:

  • 2 големи патладжана
  • Сок 1 лимон
  • 2/3 чл. тахини (сусамова паста)
  • 0,5 с.л. нарязани листа от пресен магданоз
  • Пита чипове за потапяне

Рецепти с подобни съставки: патладжан, лимонов сок, сусамово семе

Приготвяне на рецепта:

  1. Патладжанът може да се приготви по два начина. Първият начин за газова печка, любима моя, защото така babaganush придобива по-изразен аромат на мъгла.
  2. На газова печка: включете максимално 2 горелки. Поставете по 1 патладжан на всяка горелка и с щипци завъртете приблизително на всеки 5 минути, докато цялата повърхност патладжан няма да оросява и няма да стане хрупкав, само около 15 минути. Не се притеснявайте, ако патладжанът е леко издухан. Отстранете от топлината и сложете в чиния да се охлади.
  3. Във фурната: Загрейте фурната до 230 ° C. убождане патладжан с вилица (така че е необходимо патладжанът да не експлодира, когато печене, така че не пропускайте тази стъпка). Сложете върху тава за печене и печете до омекване за около 20 минути. Извадете от фурната и готино.
  4. Какъвто и метод за готвене да изберете, веднага патладжанът се е охладил достатъчно, за да бъде взет, премахнете овъглената кожа. Изхвърлете го. Сложете патладжана дъска за рязане, отрежете стъблата и изхвърлете. котлет патладжан с нож до гладка. Прехвърляне към купа.
  5. Добавете лимонов сок, тахини, магданоз, малко сол и черен пипер. Смесете всичко и вкусете. Можете да добавите по желание повече лимонов сок, сол и черен пипер. Броят им ще зависи за размера на патладжана и вашите предпочитания! Сервирайте babaganush с пита чипс.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: