Брюкселско зеле

печени брюкселски кълнове със сирене брюкселско зеле с печено сирене

Зелените рози на Брюксел се наричат ​​красиви глави зеле, обичан от вкус и благоволение. Гурме ястие е Брюкселско зеле, запечено със сирене! Рецепта от най-естетичният зеленчук в света е изненадващо просто готвене. Най- компания с “красотата” само сирене и ядки!

Брюкселско зеле, запечено със сирене

За да готвите печени брюкселски кълнове с сирене, от което се нуждаем:

  • Прясно или замразено “глави зеле” – 400гр.
  • Балсамов оцет – 100ml (може да се разрежда с вода).
  • Настърган кашкавал – около 100гр.
  • Растително масло – 50мл.
  • Борови ядки – 50гр.

Гответе печени брюкселски кълнове със сирене възможно е така:

В зависимост от размера на главата, ги нарежете на 2,3,4 част. Размразете първо замразеното зеле и сложете в сито, до стъкло излишната влага.

Смесете балсамов оцет с растително масло (по-добре маслина) и резени туршия от „естетически зеленчук“ на половин час.

Загрейте фурната до 180 ° и сложете зеленчуците върху лист за печене. Само 10 минути са достатъчни за брюкселското зеле да вземе и съсирена. Маринатата, чувствителна към температурата, превръща зеленчуците в невероятно вкусно, сочно ястие.

Борови ядки за брюкселско зеле СРЮ.

Подредете топлите красиви глави зеле в плоска чиния, поръсете сирене и борови ядки. Някои като “мързелив” топено сирене. За да направите това, можете да поставите ястието на няколко минути в горещата фурна.

За появата на чудото зеле трябва да благодарим на белгиеца Животновъдите. Изглежда „роден“ в началото на 19 век, красив и здравословен зеленчук, твърдо установен във всички менюта. диетолози хвалете брюкселско зеле за доброто, гурме за тънки вкусен вкус.

Вкусни идеи

Климатът ни не е много подходящ за отглеждане на естет зеленчук, но ако можете да отглеждате това чудо в градината, можете да излишите реколтата порционно замразяване, като витамин домашно приготвени препарати. само сварете зеленчуците поне 5 минути преди замразяване!

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: