Диетичен хляб

диетичен хляб рецепта рецепта за диетичен хляб

Хлябът без глутен се е радвал не само от хора с алергии, но и на тези, които обичат продукти от различни сортове брашно. Направете ароматизиран диетичен хляб бавна готварска печка! Рецептата е интересна в състава на съставките. Три вида брашно, семена от кимион, зехтин! Толкова много употреба в буйни Каравани!

Диетичен хляб със семена от кер в бавна готварска печка

Безглутеновият хляб с ягодов сироп е особено вкусен, мляко, масло или мед. Опитайте себе си в ролята хлебар!

Да готвите диетичен хляб в бавна готварска печка или вътре във фурната, ние се нуждаем от:

  • Бадемово, оризово, ленено брашно – по 70 г всеки
  • Царевично брашно – 200 g.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Мед – 1 дес.
  • Семена от сол и ким – по 1 ч.л.
  • Вода – 200 мл
  • Яйце – 2 големи
  • Растително масло (за предпочитане зехтин) – 2 дес.

В идеалния случай рецептата трябва да присъства вместо ориз рядко брашно от киноа. но в магазините този полезен продукт се намира почти невъзможно. Ако само в зърна. Бадемово брашно направете се много просто – смилайте ядките.

Можете да готвите диетичен хляб така:

Комбинирайте и четирите вида брашно, сода и кимион.

Разбийте мед, масло и жълтъци отделно.

Налейте малко вода в брашното и разбъркайте всичко. Свържете масата с жълтъчно-медена смес и добавете разбитите белтъци.

Можете да изпечете един хляб директно в купата на мултиварката. Носиликоновата форма е за предпочитане. В продукта си ще бъде по-великолепна.

Печете за 40-50 минути в програмата за печене. за след като хлябът се преобърне. Ако използвате фурна, тогава задайте температура, подобна на този режим. Това е за 180 °.

Ако знаете как да печете хляб в бавна готварска печка, тогава гответе такъв хляб изобщо не е труден. Начинаещите също са полезни да експериментирам. Интересните рецепти за домашен хляб са много много.

Вкусни идеи

Все повече домакини започват да се придържат към принципите на естественото и здравословно хранене. Безглутеновият хляб не е почит на модните диети. Той е ценен източник на минерали и витамини. Рецепта за сирене кифлички в бавна печка „пшеничното брашно може да се разрежда с царевица или спално бельо. Това ще даде голяма полза на продуктите.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: